От Локомотив Пловдив отправиха три въпроса към БФС


От Локомотив Пловдив отправиха три въпроса към БФС
Снимка: Оф. сайт на Локо (Пд)

1730 0

Ръководството на Локомотив Пловдив реагира светкавично на огласените решения на Българския футболен съюз (БФС) след днешния Изпълком. Както е известно, от БФС обявиха, че Първа лига ще започне на по-ранната от предложените две дати (5 юни), което ограничава времето на отборите за подготовка.

Ето какво гласи отвореното писмо на Локо Пд до БФС:

След днешните решения, взети на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС, ръководството на Локомотив желае да се обърне към БФС със следните няколко въпроса:

Защо от БФС се допитваха до клубовете кога да се поднови първенството, а след това не се вслушаха в техните искания?

След като повечето отбори са поискали първенството да се поднови на 12 юни, защо от БФС искат да започне на 5 юни, какви са техните мотиви?

Нормално ли е за 21 дена подготовка, в коята първата седмица футболистите тренират по 4-5 в група, втората по 10-11, нашият отбор да се подготви за два мача от редовния сезон, пет мача от плейофите, две полуфинални срещи за Купата и евентуален финал?

С уважение,

Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив

Друг елитен отбор - Левски, също е настоявал началото на шампионата да бъде даден на 12 юни. Причината, посочена от изпълнителния директор Павел Колев, е твърде краткото време за подготовка на играчите, които стартираха тренировки този следобед.

Същото сториха и в Локомотив, където вече провеждат групови занимания. Пловдивчани тренират на групи по 4-5 човека и спазват всички необходими мерки. Всички в отбора са здрави, след като вчера се разбра, че всички тестове в клуба са отрицателни.

Междувременно играч от Първа лига, диагностициран с коронавирус, заяви, че не може да го предаде на други хора (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички