Нова пречка пред Ботев Пловдив в реконструкцията на "Колежа", трябват 760 000 лв


Нова пречка пред Ботев Пловдив в реконструкцията на "Колежа", трябват 760 000 лв
Снимка: Lap.bg/

1836 0

Ботев (Пловдив) срещна поредната пречка в процеса на изграждането на своя нов дом "Колежа". Отпуснатите средства от община Пловдив за поставяне на седалки на съоръжението, не са достатъчни. За това съобщава "Plovdiv24.bg".

От офертата, изпратена от единствената участвала в конкурса фирма, се разбира за проблема. Първоначално прогнозираната сума е на стойност 2 400 000 лв. с ДДС. От предложението на компанията "Спортлаб" ЕООД" обаче става ясно, че не достигат близо 760 000 лв. 

Ето как е обоснована цената за изпълнение на поръчката от въпросната фирма:

„Предлагана цена за доставка на един брой седалка: 135,00 (сто тридесет и пет) лева без включен ДДС.

Предлагана цена за доставка на 18 159 броя седалки: 2 451 465,00 (два милиона четристотин петдесет и една хиляди четиристотин шестдесет и пет) лева без включен ДДС.

Предлагана цена за извършване на монтаж на един брой седалка: 10,00 (десет) лева без включен ДДС.

Предлагана цена за извършване на монтаж на 18 159 броя седалки: 181 159,00 (сто осемдесет и една хиляди сто петдесет и девет) лева без включен ДДС.

Предлагаме обща цена за изпълнение на обществената поръчка /включваща доставка и монтаж на 18 159 броя седалки/ в размер на 2 633 055 (два милиона шестотин тридесет и три хиляди петдесет и пет) лева без ДДС (3 159 666 лв. с ДДС).

Предложените от нас цени са формирани правилно и точно, в пълно съответствие с Техническите спецификации на възложителя, и включват всички разходи, свързани с качественото изпълнение на поръчката. Посочените цени няма да бъдат изменяни през срока на действие на договора. Цените се посочват в лева със закръгляване до втория знак след десетичната запетая“.

Акцент е ,че самата обществена поръчка няма лимитна стойност, т.е. прогнозната цена на общината от 2 млн. лева без ДДС може да бъде надвишавана. При създалата се ситуация единственият вариант е общинският съвет да гласува допълнителни средства от близо 760 000 лева, за да може да бъде изпълнена тя.

Ето кога се очаква "канарчетата" да се завърнат на стадион "Христо Ботев"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички