Стана ясно кога Ботев Пловдив ще се завърне на "Колежа"


Стана ясно кога Ботев Пловдив ще се завърне на "Колежа"
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

3037 0

Човекът, отговорен за реновирането на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов даде своята дума на феновете на "канарчетата". Той обеща, че дългогодишното чакане на запалянковците ще свърши в края на годината, когато ще могат да се радват на своя дом.

„Срещата при кмета мина абсолютно нормално. Изчистиха се всички неща, които се чакат. Уточнихме и парапетите. Полицията не съгласува първоначалния проект, а искаха между терена и трибуните да има високи парапети. Феновете казаха, че това не е нормално. Разбраха се с полицията да дойдат следващия вторник, за да получим финалния проект за тях. Ние сме ги поръчали вече и се изработват", заяви Филипов пред медиите.

Всички проблеми са изчистени. За седалките чакаме поръчка. И в момента могат да се монтират, но на два сектора. Другите два сектора до 45 дни трябва да бъдат приключена хидроизолацията. Тогава ще можем да монтираме на целия стадион. Всичко друго върви.

Металната конструкция сме поръчали. Ще се постараем декември да е готова. Каквото мога като допълнителна конструкция ще бъде монтирана до декември. Гоним акт 16 да имаме до тогава. Декември Ботев трябва влезе в „Колежа“ това гоним.

Не е по-различна тази среща. На всяка една среща излизат допълнителни неща. На тази излезе, че конструкцията на таблото е предвидена точно там, където няма да изграждаме метална конструкция. Винаги излизат такива неща. Все пак това е голямо съоръжение. Разберете го това нещо. Решаваме ги тези неща по най-бързия начин.

Зингаревич е щастлив. Пое един ангажимент. Беше си го поставил да вкара Ботев в Европа. Направи го. Трябва да радва всички фенове. Каза, че продължава с каузата и ще инвестира колкото трябва. Поиска от общината терените до „Коматево“, за да изгради още три терена за детско-юношески футбол. Този човек първо го попитах кой ще вземе терените. Той категорично каза, че клубът, защото иска всичко, което се изгражда да е за него. Мога да кажа само евала.

Двугодишният период отдавна го няма. Проектът до ден днешен влиза в общината. Можех да не съм започнал да строя. По договор трябва да получа от общината всички заверени от тях проекти. Ние чакаме още проекти. Може би след 35-40 дни ще ги получа тези проекти. Не е незаконен строежът. Можем да кажем, че на 19.12.2022 година Ботев ще влезе на „Колежа“, завърши архитектът.

Ето какви подробности разкри кметът на Пловдив за срещатата си със собственика на "жълто-черните".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички