Официално: Подписаха договора за реконструкция на стадиона на Ботев


Официално: Подписаха договора за реконструкция на стадиона на Ботев
Снимка: Здравко Димитров/Facebook

1707 0

Договорът между Община Пловдив и ДЗЗД „Колежа“, което спечели обществената поръчка „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“, бе подписан официално днес, съобщи кметът на града Здравко Димитров във Фейсбук.

С подписването му ДЗЗД „Колежа“ вече може да стартира строителните дейности, след като от близо седмица техниката на дружеството е на стадион „Христо Ботев“, а работници разчистваха съоръжението и го подготвяха за рестарт на строежа.

За Община Пловдив договорът бе подписан от Пламен Райчев – заместник-кмет по строителството, а за ДЗЗД „Колежа“ – от Илиян Филипов, собственик на водещия партньор в дружеството ПИМК. На подписването присъства и кметът Здравко Димитров, който все още е в болничен.

"Пожелах на изпълнителите спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес и съм убеден, че те ще свършат качествено своята работа и ще изградят модерен и красив дом, на който Ботев отново да играе вълнуващи мачове от европейските турнири“, посочва градоначалникът.

От фирмата, която ще извърши строителните дейности, са поели ангажимент да осъществят строежа в най-кратки срокове.

„Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат“, обещал Илиян Филипов.

Цената за цялостно доизграждане на съоръжението, с която ДЗЗД „Колежа“ спечели поръчката, е 43 657 605 лева и 52 стотинки без ДДС, а сумата идва целево от държавния бюджет.

А какво е състоянието на звездата на отбора Тодор Неделев вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички