Зингаревич разкри за оферти към играчи на Ботев Пловдив и отсече: Посещението на „Колежа“ зависи от представянето на отбора (ВИДЕО)


Зингаревич разкри за оферти към играчи на Ботев Пловдив и отсече: Посещението на „Колежа“ зависи от представянето на отбора (ВИДЕО)
Снимка: Скрийншот

1817 0

Собственикът на Ботев Пловдив  Антон Зингаревич даде пресконференция броени часове преди официалното откриване на стадион „Христо Ботев“. Заедно с него на брифинга присъстваше и строителят на новото съоръжение Илиян Филипов.

ГОЛЯМОТО ВЪЛНЕНИЕ И ВЪЗМОЖНОСТТА СТРОИТЕЛЯТ НА СТАДИОНА ДА ВЛЕЗЕ В БОРДА НА КЛУБА

Много съм развълнуван. Моментът, който чакахме от около 10 години. За мен това е нещо ново, но се надявам феновете да направят една незабравима атмосфера. Благодаря на господин Филипов. Без неговата подкрепа нямаше да бъдем тук днес. Относно дали той ще бъде в борда на директорите, ще седнем и ще говорим, но той е голяма част от Ботев Пловдив", заяви Зингаревич.

ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ОТБОРА

Не сме удовлетворени от моментното състояние на отбора. Миналата година бяхме трети, сега сме десети, но има много примери по света, например като Челси. Ще работим по подобрение, защото не сме удовлетворени от случващото се.

Първата част на сезона не протече както трябва, но през втората решихме да дадем шанс на младите. Това беше нашето виждане за развитие на отбора.

До този момент 2 млн. лева са използвани за “Б” отбора, академията и “Коматево”. Сега тези разходи ще се увеличат с “Колежа”, но е нормално, защото това е бизнес. Ако отборът играе добре, стадионът ще се пълни и ще идват приходи за нас. Нашата амбиция е клубът да се самоиздържа. Реалността в момента е, че ние трябва сега да продаваме играчи, които да носят приходи в отбора“, категоричен е руският бизнесмен.

„Името на стадиона за момента остава, ако има бъдещи разговори в тази насока, ще го обсъдим“, призна той.

Не сме доволни от сезона, както казах. Нашата работа е да променим това. Ще анализираме всичко и ще преценим къде ще работим. Имахме и смяна на треньорите през сезона", отсече Зингаревич.

ЗА КУП ОФЕРТИ КЪМ ИГРАЧИ НА БОТЕВ ПД

„От 2 години и половина финансирам този клуб, въпреки че нямаше голяма подкрепа. Към момента имаме оферти за 5 от нашите млади играчи. Представянето на отбора сега не е подобаващо, но ще направим всичко възможно да се подобрим през следващия сезон. Нямаме за цел да продаваме тези играчи, казвам ви просто, че има интерес към тях. Има качество в нашите футболисти”, завърши Зингаревич.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Боби Димитров посочи основният фактор за изграждането на „Колежа“ и отсече: Неделев трябваше да изведе отбора при завръщането в дома му

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички