Копич каза защо победата е с фундаментално значение за Ботев Пловдив и разкри проблем


Копич каза защо победата е с фундаментално значение за Ботев Пловдив и разкри проблем
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1281 0

Треньорът на Ботев Пловдив Желко Копич не скри задоволството си след първата победа на „канарчетата“ като гост от началото на сезона. „Жълто-черните“ сразиха с 2:1 Хебър Пз на националния стадион „Васил Левски“.

Най-важното бе да спечелим мача. Срещу ЦСКА и срещу Лудогорец играхме добре, но не взехме точки. Затова беше изключително важно да вземем пълния комплект от точки. Започнахме срещата добре, вкарахме гол, но след това бяхме нервни и не задържахме топката. В началото на второто полувреме също не се представихме добре. Във футбола менталната част е изключително важна и трябва да работим над това, защото не печелим много точки. Именно затова съм толкова щастлив, че днес спечелихме“, коментира Копич.

 „Изключително важна победа от ментална гледна точка. Когато вкарахме попаденията, видях облекчението у футболистите. Надявам се отсега нататък да ни е по-лесно при гостуванията“, подчерта той.

 „Получи разтежение в загрявката и затова се наложи да вкараме Рой Херман. Всеки, който стартира като титуляр или влиза като резерва, трябва да дава всичко от себе си и това днес се получи, затова и съм толкова доволен“, отговори Копич на въпрос защо се стигна до промяната в стартовия състав в последния момент – Рой Херман да влезе на мястото на Па Конате.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ВИДЕО: Капитанът на Ботев Пловдив с трогателен жест след победния гол

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички