Добри новини за Локомотив и Ботев - Общинският съвет на Пловдив одобри важно споразумение


Добри новини за Локомотив и Ботев - Общинският съвет на Пловдив одобри важно споразумение
Снимка: Facebook / botevplovdiv

2126 0

В днешния 27 октомври пловдивският общински съвет е одобрил важно споразумение, с което ще бъдат осигурени още 24 милиона лева за стадионите на двата местни гранда - Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив!

С 35 гласа "за", 7 "против" и 6 "въздържал се", ОС е дал "зелена светлина" за изтеглянето на заем от "Уникредит Булбанк", а двата клуба ще си разделят по 12 милиона, съобщава "Plovdiv24".

Заместник-кметът по финанси - Величко Родопски, е посочил, че договорът за "Колежа" е за 53 милиона лева с ДДС, а строителят е уверил, че до месец март 2023 г. стадионът ще придобие вид, който ще позволява на него да се играят мачове. До момента за съоръжението на "канарчетата са изразходвани 17 741 722 лева!

Допълнителните 12 милиона за стадиона на "смърфовете" пък ще са за още една трибуна и Родопски се надява, че те ще бъдат достатъчни, за да могат "черно-белите" да завършат строителните дейности най-рано в края на 2023 година. До момента в "Локомотив" са вложени 4 701 838 лева!

*Още новини за Локомотив Пловдив и новини за Ботев Пловдив ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички