Ботев Пловдив „счупи“ гредите, но изкова първа победа навън от началото на сезона


Ботев Пловдив „счупи“ гредите, но изкова първа победа навън от началото на сезона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1176 0

Ботев Пловдив измъкна победата с 2:1 при визитата си на Хебър Пазарджик на националния стадион „Васил Левски“ в среща от 16–ия кръг на Първа лига. Възпитаниците на Желко Копич спечелиха първи три точки като гости от началото на сезона и си отмъстиха за поражението от пазарджиклии в Коматево на старта на шампионата.

Успехът за „канарчетата“ донесоха Антоан Бароан и Виктор Генев. Първият се разписа от дузпа в 27-ата минута, а капитанът се превърна в герой, след като вкара за 2:1 в 80-ата минута. Хлеб Бухал реализира за 1:1 за пазарджиклии в 58-ата минута.

Гостите започнаха мача по-активно. В 25-ата минута те получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на вратаря Петър Дебърлиев срещу Мохамед Брахими. Антоан Бароан не сгреши от бялата точка – 0:1.

След почивката домакините се докопаха до изравняване. Украинецът Хлеб Бухал разстреля Ханкич за 1:1.

Десетина минути по-късно „жълто-черните“ забиха три поредни греди в рамките на 60 секунди. Първо Брахими нацели левия страничен стълб. Последва добавка на Елвис Ману в напречната греда. При тази ситуация бе маркирана засада. След това и Николай Минков уцели десния страничен стълб от 3 метра.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Виктор Генев донесе успеха. Капитанът на Ботев Пд се извиси след корнер и с глава прати топката в мрежата за крайното 1:2.

„Канарчетата“ вече имат актив от 16 точки. Пловдивчани заемат 10-ото място. Хебър е 14-ти с 11 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички