Кметът на Пловдив уби надеждите на Ботев и Локо: С парите на Общината - край


Кметът на Пловдив уби надеждите на Ботев и Локо: С парите на Общината  - край
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

2690 0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров оповести новини, които са болезнени за двата местни гранда Ботев и Локомотив. Той информира, че стадионите вече няма как да се правят с общински средства, защото общината ще бъде потопена по този начин.

Димитров посочи, че това било ясно още от самото начало. Освен това той остава категоричен, че тези стадиони трябва да се довършат.

"За стадионите. Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за тези стадиони. 25 млн. г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. И за едните, и за другите, за да има стадиони. Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти" - започна Димитров.

Кметът сподели, че ще се срещне с привържениците на футболните грандове в града. По думите му стана ясно, че ще помага на клубовете да търсят пари, за да се завършат въпросните стадиони. Димитров каза още, че е сторил всичко възможно.

"Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще попотим общината по този начин. Абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно. Дори направих разсрочване за 3 години като предложение.

При тази ситуация не виждам, няма как. Обаждат ми се и други пловдивчани. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко" - заяви още Димитров.

Освен това кметът на Пловдив подаде оставка заради скандала около Колежа - но не такава, каквато Бойко Борисов поиска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички