Ексклузивно: Ботев Пловдив продаде обещаващ футболист при екс звезда на ЦСКА


Ексклузивно: Ботев Пловдив продаде обещаващ футболист при екс звезда на ЦСКА
Снимка: Официален сайт - Ботев Пловдив

2194 0

Ръководството на Ботев Пловдив използва официалния си сайт, за да анонсира продажбата на една от големите звезди сред своите редици. Става въпрос за чуждестранния полузащитник Емануел Току, който ще заиграе в Западна Европа. 

Там той ще подсили белгийския Льовен. С него наскоро пък своя контракт преподписа бившата звезда на ЦСКА - Кристиян Малинов, който преди последните рокади в националния отбор на България бе част и от него.

Ето какво написаха още от клуба:

„Емануел Току се присъедини към Ботев Пловдив в началото на февруари 2021 година. Халфът бързо се превърна в любимец на феновете със своята бързина, техника и топовен удар.

В първите си месеци в клуба халфът бе замесен в трудното оцеляване на „канарчетата“ в Първа лига. Именно в края на първия сезон в Ботев, ганаецът влезе в сърцата на феновете.

На 20 май 2021 година Ботев записа исторически успех срещу Левски на „Герена“. В онази незабравима майска вечер талантът на Току блесна и той реализира двата победни гола във вратата на „сините“.

През бронзовия сезон 2021/2022 Току взе участие в 32 мача, като се превърна в един от основните футболисти в състава на Азрудин Валентич. Халфът реализира четири гола и спомогна за достигането на бронзовите медали.

Ганаецът бе част от „жълто-черния“ тим в европейските клубни турнири, а от началото на кампанията взе участие в 17 двубоя, записвайки един гол и една асистенция на сметката си.

ПФК Ботев Пловдив благодари на Емануел Току за професионализма, отдадеността и спомените с „жълто-черния“ екип и му пожелава множество успехи в бъдещите му изяви на зеления терен".

Вижте кога ще се реши проблемът с "Колежа", според Зингаревич!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички