Босът на Ботев (Пловдив): Целите пред клуба са две, титлата не влиза в тях


Босът на Ботев (Пловдив): Целите пред клуба са две, титлата не влиза в тях
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1650 0

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич разкри как върви клубът под негово владение и какви са основните цели пред него при "жълто-черните".

"Развитието е в ход. Сега най-важният ни въпрос е строителството на нов стадион. Ако вземем чисто спортната страна, аз движа проекта от две години: през първия сезон заехме третото място в първенството. През настоящия сезон нещата не тръгнаха добре, затова сменихме треньора. Но като цяло проектът се развива. Мисля, че перспективите са добри", заяви той пред "Спорт Експрес".

"Основната ни цел не е толкова да сме шампиони, а по-скоро постоянно участие в евротурнирите. При нас шампион е Лудогорец, вече 11 поредни години. Затова такава цел не си поставяме. Първата ни задача е класиране за Европа, втората - развиване на младите играчи. Разбира се, с прицел тяхната продажба, това е основният принцип на проекта", продължи руският бизнесмен.

"Дали е невъзможно да изпреварим Лудогорец? Ще видим. Но засега за 11 години никой не е успял да го направи. Бюджетът им е много по-голям. Те могат да си позволят да привличат класни и утвърдени играчи. А цялата наша скамейка е бъдещето, младежите. Мисля, че в следващите шест месеца ще има смяна на поколенията", каза още Зингаревич. А ето с какъв скандал тръгна годината за Ботев (Пд).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички