Бултрасите обявиха готовност за още протести и обвиниха МВР, охранявайки "шепата мерзавци"


Бултрасите обявиха готовност за още протести и обвиниха МВР, охранявайки "шепата мерзавци"
Снимка: БГНЕС

1158 0

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с официално позиция относно случилото се на протеста срещу БФС в центъра на София в четвъртък вечер. "Жълто-черните" са поредните, които категорично заявиха, че не е имало никакви сблъсъци между фенове, както полицията твърдеше по-рано.

"Не забравяйте обаче, че обединени сме по-силни от всякога и ще продължим да се борим заедно за играта, която обичаме и за бъдещето на българския футбол", написаха привържениците.

Ето и цялата позиция:

"Уважаеми граждани,

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции "BULTRAS" изразяват своето крайно огорчение и категорична непримиримост към пълната неадекватност на служителите на СДМВР и на всички, свързани с БФС, довела до изключително неприятни сцени във вчерашната вечер. Бихме искали да изтъкнем, че удобната за всички информация за вътрешни сблъсъци между феновете на различни отбори на протеста снощи категорично не отговаря на истината - напрежение между феновете не е имало.

За пореден път след несвършена работа, непровокиран произвол и избиване на комплекси, ставаме свидетели на преекспониране на събитията от страна на МВР. Над 1500 „служители на реда“ не само не успяха да опазят "500"-те човека (според осъдения на двугодишен затвор Лечков), а подложиха както тях, така и случайни минувачи, дори и излъчващи на живо в ефир журналисти на неоправдана репресия.

Всичко организирано като реакция от МВР – водни оръдия, спрейове, бой с палки, нахлуване в заведения, принудително отвеждане на мирни граждани, които дори не са участвали в протеста се случва пред очите и в присъствието включително на малки деца, заведени на "мирен протест" от родителите си.

Неадекватните обяснения на ръководните кадри в МВР, опитвайки се да припишат вината на всички нас, които сме явно единствените на които им пука за българския футбол, са голословни и до момента си остават само думи - За съжаление удобно разпространени по всички медии. Те обаче не могат и няма да могат да спрат стотиците видеа, показващи истинските нарушители на правила и морал.

ИСТИНАТА Е ЕДНА – отговорни за събитията на 16.11.2023г. са единствено и само ръководните кадри на МВР, които послушно охраняваха „шепата мерзавци“, подиграваща се с българския футбол вече прекалено дълго време. Удобно е феновете да са виновни, за да гарантират комфорт още малко време. Не забравяйте обаче, че обединени сме по-силни от всякога и ще продължим да се борим заедно за играта, която обичаме и за бъдещето на българския футбол".

По-рано и феновете на ЦСКА обявиха категорично, че проблеми между фенове не е имало.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Бокс

Време е за бойна седмица! "Денят на Страшния съд" е тук и ще бъде незабравимо зрелище (ВИДЕО)

2023 година, особено в тежка категория на професионалния бокс, беше разочароваща. Така и не видяхме битките,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички