БФС ли ще плати сметката? Мач без публика, но разходи до четвърт милион


БФС ли ще плати сметката? Мач без публика, но разходи до четвърт милион
Снимка: LAP.bg

902 0

Протестът на феновете срещу БФС и сблъсъците с полицията задмина и драмата около мястото на провеждането на евроквалификацията между България - Унгария. След опити от страна на родната централа двубоят да се играе в Пловдив или друг български град, в крайна сметка той остана на Националния стадион "Васил Левски". А гневът на феновете този път взе връх.

Кой ще плати сметката?

С празни трибуни, но привържениците ясно, категорично и обединено изразиха позицията си за промяна в родния футбол. И това се случи на невиждан от години протест. Над 1600 полицаи бяха мобилизирани, а bTV пресмята колко пари са били отделени за охрана покрай един мач, който е без публика на стадиона.

Според информацията, от СДВР получават около 100 лв. за охрана на подобни събития. Някои от полицаите обаче идват от провинцията, така че се добавят пари за пътни и дневни разходи. Сумата само тук е около 200 хиляди лева.

Отделно от полицията, 3 охранителни фирми също са наети за събитието. Ако приемем, че са присъствали по 100 човека от всяка фирма, с хонорар за охрана на събитие около 150 лева, допълва телевизията.  Цената расте с още 50 хиляди лева. Като организатор на събитието този четвърт милион излиза от касата на БФС. Междувременно пък стана ясно, че прокуратурата е започнала разследване срещу Боби Михайлов и БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички