"Война" и "София в пламъци" - протестът и ексцесиите не останаха скрити за света


"Война" и "София в пламъци" - протестът и ексцесиите не останаха скрити за света
Снимка: БГНЕС

1833 0

Хаосът и безредиците в София обиколиха редица световни издания. Те отразиха протеста на българските фенове срещу управлението на БФС, при който се стигна до сблъсъци с полицията. Десетки бяха ранените след ескалацията на напрежението, като имаше и повреди по инфраструктурата.

Медиите в Унгария, разбира се, акцентират върху класирането на своята страна на Евро 2024. Обръщат внимание и на случилото се около Националния стадион "Васил Левски", като са публикувани видеа и акцентират върху използването на водно оръдие.

Как медиите отразиха случилото се в София?

"Съгласно предварителните съобщения българските фенове протестират преди и по време на европейската квалификация България – Унгария. Ситуацията толкова се влоши, че ултрасите започнаха да бунтуват по улиците - например подпалиха кола - и също се сблъскаха с полицията", пише "NemzetiSport".

"Стигна се до насилие, докато българските фенове протестират преди квалификацията за Евро 2024", пише пък "The Independent".  "Хиляди български футболни привърженици излязоха в четвъртък по улиците на столицата София в знак на протест срещу управлението на Националния футболен съюз, демонстрация, която в крайна сметка прерасна в насилие".

"София в пламъци, след като протест срещу БФС и нейния президент прерасна в насилие", пък е заглавието на "Insideworldfootball".

В Гърция също не бе подмината темата, като няколко издания отразиха случилото се. "Война" в София! Стотици фенове на различни отбори - предимно ЦСКА и Левски, и от цялата страна се събраха в столицата, за да протестират срещу футболната асоциация на страната. Тя взе решение мачът срещу Унгария за Евро 2024 да бъде при закрити врата".

От полицията у нас пък дадоха обяснение колко са арестуваните и ранените след случилото се.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички