Загазиха: Прокуратурата започна разследване срещу Борислав Михайлов и БФС


Загазиха: Прокуратурата започна разследване срещу Борислав Михайлов и БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3081 0

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, както и всички останали в него, ще бъдат разследвани по повод масовите протести в центъра на София.

Какво се случи?

В четвъртък вечер хиляди привърженици на различни клубове от цялата страна се обединиха, искайки оставката на ръководителите. Възлови кръстовища в столицата бяха блокирани, а малко по-късно ситуацията ескалира.

В продължение на часове се водиха сблъсъци между полиция и фенове, при които пострадалите и от двете страни са двуцифрен брой. По този повод главният прокурор Борислав Сарафов нареди проверка на централата.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в т.ч. и от президента на федерацията Б. Михайлов.

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура (СГП), която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години.

В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

Прокуратурата ще информира обществеността за хода на проверката и резултатите от нея".

Междувременно падна първа "глава" след протестите, премиерът коментира случилото се.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички