Здравко Димитров: Уверявам феновете на Ботев Пловдив, че ще направим всичко възможно да завършим "Колежа"


Здравко Димитров: Уверявам феновете на Ботев Пловдив, че ще направим всичко възможно да завършим "Колежа"
Снимка: Община Пловдив

1700 0

След проведена среща между кмета на Пловдив Здравко Димитров, зам. кмета Пламен Райчев, проектанта на стадион "Христо Ботев" арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов, ръководителя на проекта инж. Атанас Чилингиров и представители на фирмата - изпълнител, стана ясно, че желаните поправки по проекта за реконструкцията на дома на Ботев Пловдив са официално предложени в Община Пловдив.

Оттам те ще бъдат прехвърлени на изпълнителя по проекта. На въпросната среща не присъстваха поканените по-рано "жълто-черни" привърженици, след като те също отправиха покана, но за четвъртък (22.09) от 18:30 ч.

"Съжалявам, че никой от феновете не присъства днес, защото щяха да получат отговор на всички въпроси, които задават. Едва ли в четвъртък ще има нови неща, които да им съобщим на желаната от тях среща", заяви пред медиите Димитров.

"След като строителят остойности всички нови позиции в проектите, ще има отговор и на най-важния за привържениците въпрос – колко ще е точната цена на стадиона. Мога от сега да ги уверя, че Община Пловдив ще използва всички възможности да осигури средства за довършването на съоръжението – и като търсим пари от държавата, и като банков заем, а не изключвам и от клуба да поискат да се включат в довършването на стадиона. Ние сме готови на разговори под каква форма ще стане това. Възможно е и феновете да се включат, както примерно колегите им от Левски, които събраха 7 милиона лева в помощ на своя тим. Аз също бих участвал в подобно начинание.

Да не забравяме, че Община Пловдив трябва да се грижи за десетки други неща, имаме нужда от още детски градини, училища, лечебни заведения и инфраструктура, за които се дават средства от бюджета", допълни още той, след което няколко думи по въпроса каза и неговият заместник, който разкри и интересни подробности.

"До края на тази седмица строителят се ангажира да представи в общината с протокол пълни количествено-стойностни сметки на всички настъпили изменения по проекта, необходими за завършване на стадиона. След това Община Пловдив трябва да одобри тези изчисления и ще подпишем анекс. Междувременно, копие от предадените проекти ще бъде изпратено още в началото на следващата седмица до лицензионната комисия на БФС, която ще се произнесе дали в окончателния си вид стадионът отговаря на условията за получаване на лиценз от категория 4 на УЕФА“, разкри Пламен Райчев.

Ето острата позиция на феновете на "канарчетата" относно проблемите с реконструкцията на "Колежа"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички