Ботев Пловдив призова българските клубове и поиска "главата" на Виктор Касай


Ботев Пловдив призова българските клубове и поиска "главата" на Виктор Касай
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1446 0

Ботев Пловдив публикуваха втора декларация в рамките на 24 часа. "Канарчетата" този път анонсираха, че официално се обявяват против шефа на Съдийската комисия към БФС - Виктор Касай

Освен това, пловдивският тим се обърна специално към всички отбори от Първа лига, които са ощетявани от съдийски грешки от началото на сезона за подкрепа. 

*Публикуваме част от декларацията без редакторска намеса:

" Ботев Пловдив официално инициира действия срещу ръководството на Съдийската комисия към Българския футболен съюз и в частност срещу председателя ѝ - Виктор Кашай.

Клубът ни е твърдо решен да търси подкрепа от другите български клубове и заедно да поискаме оставката на г-н Кашай.

Вярваме, че системните грешки и неквалифицираната работа на съдиите влияят изключително негативно на качеството и имиджа на българския шампионат. Още повече, че те все по-често са определящи и за крайните изходи от мачовете у нас.

Убедени сме също така, че и множество други клубове, подобно на нашия, вече са станали жертви на необяснимите решения на българските рефери от началото на сезона. Решения, които явно г-н Кашай смята за напълно в рамките на нормалното."

В декларацията на Ботев се споменава още за прекалено голямата зависимост на българските рефери от ВАР-системата - тема, която по-рано бе засегната от Любослав Пенев, Станимир Стоилов и Венцеслав Стефанов. 

Освен това, пловдивчани смятат за неприемливо отсъствието на Виктор Касай през по-голяма част от времето от България, отбелязвайки, че това до голяма степен пречи на председателя да види явните съдийски грешки в мачовете.

" Цялата тази хаотична, безотговорна и непрозрачна обстановка в българското съдийство го върна с десетки години назад и доведе до две явни тенденции, срещу които ние се обявяваме твърдо против - толерирането на определени отбори и подкрепата и поставянето на “чадър” над конкретни съдии."

Ботев Пловдив призова българските клубове да подкрепят позицията на отбора и да поискат оставката на Виктор Касай, а ето кои са 4-ата съдии, за които "канарчетата" не искат и да чуват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички