Ботев Пловдив помечта, но АПОЕЛ прекърши "жълто-черната" приказка в Европа


Ботев Пловдив помечта, но АПОЕЛ прекърши "жълто-черната" приказка в Европа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4255 0

Българският гранд Ботев Пловдив загуби гостуването си на тима на АПОЕЛ Никозия с 2:0 в мач реванш от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите и се сбогува с мечтатата си да стигне до груповата фаза на турнира. Голове в продълженията на двете полувремена прекършиха "жълто-черната" приказка в Европа, която при други обстоятелства можеше и да продължи.

Първата среща на националния стадион "Васил Левски" завърши при резултат 0:0. В реванша Ботев Пловдив нямаше никакъв късмет, след като в продължението на първата част злощастен рикошет след удар на Исам Шебак прати топката в мрежата на Хидайет Ханкич. Преди това АПОЕЛ бе по-активният отбор на терена, но с нищо не превъзхождаше играчите на Азрудин Валентич.

През втората част Ботев натисна своя опонент, но не успя да създаде достатъчно опасни положения, за да стигне до изравнителен гол. Добри положения за гол се откриха пред резервата Мартин Секулич, но и той не успя да вкара. В продължението на второто полувреме АПОЕЛ вкара втори гол чрез Георгиос Ефрем, който се разписа от пряк свободен удар.

В третия квалификационен кръг отборът на АПОЕЛ ще се изправи срещу победителя от двойката Осиек (Хърватия) - Кизилжар (Хърватия).

РАЗВОЙ НА МАЧА АПОЕЛ - БОТЕВ ПЛОВДИВ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините от АПОЕЛ стартираха много агресивно срещата и притиснаха Ботев от първата минута. Натискът пред вратата на стража Ханкич обаче не доведе до голови ситуации. Ботев изчакваше своите шансове на контраатаки, а в десетата минута "канарчетата" показаха, че могат да бъдат опасни в предни позиции. Стигна се до разбъркване в пеналтерията на АПОЕЛ, но нямаше кой да нанесе удар към вратата на Белец.

В 27-ата минута дойде и първата голова възможност за Ботев в мача. Емануел Току получи подаване по диагонал в наказателното поле, а след това опита удар към вратата на Белец, но изстрелът му премина покрай гредата. В 34-ата минута футболист на АПОЕЛ успя да нанесе опасен удар с глава, който обаче не намери целта. Домакините продължиха да контролират повече топката, но срещаха трудности в създаването на чисти голови положения.

Най-опасен в атака за АПОЕЛ бе футболистът с номер 19 Мариос Илия. Именно той можеше да вкара в 36-ата минута, когато излезе сам срещу вратаря на Ботев, но стражът на българския тим успя да го спре. В продължението на първата част АПОЕЛ успя да излезе напред в резултата с голяма доза късмет. Исам Шебак опита удар от границата на наказателното поле, който рикошира в играч на Ботев, а топката се насочи неспасяемо към далечния ъгъл на вратата на Ханкич - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Азрудин Валентич извърши промяна, пускайки в игра Дилън Мертенс на мястото на Точукву Нади. В първите минути на второто полувреме Ботев тръгна малко по-смело в предни позиции, за да търси изравнително попадение. АПОЕЛ обаче бе добре подреден в дефанзивен план и не позволи на "канарчетата" да застрашат вратата на Белец. 

В 75-ата минута Ботев Пловдив имаше добра възможност да изравни резултата. Влезлият като резерва Мартин Секулич получи пас от Брахими на обещаваща позиция, но се забави и не успя да отправи добър удар към вратата на АПОЕЛ. Три минути по-късно отново Секулич застраши вратата на домакините с изстрел от дистанция, който профуча опасно близо, но в аут.

В последните минути играта се накъса и АПОЕЛ пое контрола над мача, ограничавайки възможностите за гол на Ботев. "Канарчетата" бяха затруднени в изнасянето на топката в предни позиции заради агресивната преса на домакините. В третата минута на добавеното продължение на мача АПОЕЛ вкара втори гол. Георгиос Ефрем се разписа от пряк свободен удар - 2:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АПОЕЛ: 27. Белец, 3. Ферари, 2. Каро, 15. Креспо, 14. Чебаке, 19. Илия, 6. Даушвили, 21. Теодору, 44. Сарфо, 20. Гомес, 77. Ндонгала

Ботев Пд: 13. Ханкич, 4. Генев, 18. Супрайен, 44. Пунчец, 3. Конате, 17. Минков, 21. Нади, 22. Рабей, 15. Ето'о 10. Току, 9. Секулич

ПРЕДИ РЕВАНША АПОЕЛ - БОТЕВ ПЛОВДИВ

Отборът на Ботев Пловдив изтегли "късата клечка" в квалификациите на Лигата на конференциите, изправяйки се срещу кипърския гранд АПОЕЛ Никозия. Въпреки това "жълто-черните" се представиха достойно в първия мач на националния стадион "Васил Левски" и запазиха суха мрежа за равенство 0:0.

В реванша в Никозия задачата пред "канарчетата" е изключително трудна, но не и невъзможна. Ботев ще опита да пречупи АПОЕЛ като гост и да се класира за следващата квалификационна фаза в надпреварата. Както е известно, Ботев не може да разчита на Тодор Неделев, но освен това загуби и нападателя си Антоан Бароан. От думите на Азрудин Валентич преди мача стана ясно, че причината е, че разваля "хармонията в отбора".

Антоан Бароан е млад играч с голям потенциал, но трябва да разбере, че в Ботев не е по-голям от другите. Той в момента афектира хармонията в клуба. Антоан трябва да разбере, че трябва да върви напред с отбора. Моята задача е да го науча и да защитя хармонията в отбора", каза Азрудин Валентич преди реванша с АПОЕЛ (пълното му изявление четете в линка).

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА АПОЕЛ - БОТЕВ ПЛОВДИВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички