Георги Какалов пред Sportlive.bg: Валентич не е точният човек за Ботев Пд, но решението е на ръководството


Георги Какалов пред Sportlive.bg: Валентич не е точният човек за Ботев Пд, но решението е на ръководството
Снимка: Getty Images

3855 0

На Ботев Пловдив му предстои реванш срещу АПОЕЛ Никозия от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В дните преди сблъсъка в Кипър все по-актуална тема стана и бъдещето на треньора Азрудин Валентич. Чуха се викове „Оставка“ по негов адрес след третата поредна загуба в шампионата. Не е изключено да има решение след мача с кипърския гранд, за което вече намекна и самият специалист.

Sportlive.bg потърси за коментар и по този въпрос бившия нападател на Ботев Пд Георги Какалов, който в момента е треньор на юношите до 19 години на Сокол Марково.

Ето какво заяви бившият нападател на Ботев Пд пред медията ни:

- Г-н Какалов, как очаквате да се развие сагата около треньора Азрудин Валентич – ще остане ли, или ще го сменят с оглед и на факта, че феновете не го желаят още от самото начало?

- Тук е моментът да няма противоречия. Имат си ръководство, като президентът и останалите от управата трябва да вземат решение. Ако те са преценили, че този човек може да свърши работа и да вдигне Ботев, си е тяхно право. Мисля, че всеки един човек заслужава кредит на доверие.

Постигна трето място. По един или друг начин. Дали на късмет, дали не – факт е, че Ботев от много години не беше постигал нещо такова.

Знаем и след злополучния финал за Купата на България срещу Локомотив Пловдив колко много страдаха хората. В България сме свикнали да сменяме треньорите през 3 седмици. Това ни е основният проблем, защото отбор се гради за месеци или години.

- Какво е личното Ви мнение за бъдещето на треньора на „канарчетата“ с оглед на представянето на отбора напоследък?

- Пак ще кажа, че не е от моите компетенции да давам оценки за бъдещето му. Но ако трябва да съм честен в момента с оглед на резултатите и най-вече начина на игра, който показва Ботев, не мога да кажа, че отборът е подготвен на 100% за големи мачове и битки. С оглед на тези факти към настоящия момент, за мен той не е човекът за Ботев Пд.

- Виждате ли светлина в тунела за Ботев Пд и възможно ли е едно отстраняване на АПОЕЛ да вдигне отбора и пак да се върне на победния път и в първенството?

- Един подвиг в Кипър би могъл да вдигне отбора и да започне да постига добри резултати и в шампионата. Има едно неписано правило: „Както започнеш, така и ще завършиш“. Надявам се все пак лошият старт да завърши с добър финал.

Искам когато отида на стадиона да гледам как отборът, който поддържам демонстрира добър футбол. А когато има и дисциплина, добрите резултати неизменно ще дойдат.

Иска се малко повече търпение. И аз съм в треньорския бранш и разбирам колко му е трудно на Валентич в този момент. В предходния мач с АПОЕЛ имаше доста грешки, но едно е да си пред телевизора, а друго да си на трибуните.

Всеки допуска грешки. Сигурен съм, че ще се постарае да изчисти грешките. Надявам се Ботев да успее да отстрани АПОЕЛ.

А ето каква по обстойна прогноза пред Sportlive.bg направи Какалов за реванша срещу кипърския гранд.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички