Левски зашлеви звучен европейски шамар на високомерния ПАОК


Левски зашлеви звучен европейски шамар на високомерния ПАОК
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

25134 0

Левски се завърна с гръм и трясък в Европа, след като в ролята си на пълен аутсайдер отборът, воден от Станимир Стоилов, отстрани скъпоплатената селекция на ПАОК при завръщането си на европейската сцена! 

След като преди седмица на "Герена" "сините" удариха високомерния си съперник с 2:0, в четвъртък вечер в Солун ПАОК беше окончателно зашлевен и посрамен, след като оценената на 55 милиона евро селекция на гръцкия гранд не създаде нито едно положение и стигна само до 1:1 срещу Левски в реванша на "Тумба". 

СНИМКИ: Левски обезвреди ПАОК в ада на "Тумба" 

Роналдо вкара гола на успокоението за "сините", след като се възползва от фатална грешка на играч в черно бял екип, открадна топката преди тя да стигне до вратаря и реализира на празна врата. 

В 56' единствената грешка в мача на Левски беше наказана, след като Дантас се озова сам срещу Михайлов след грешно отиграване на Кръстев при изнасянето на топката - 1:1. Попадението обаче не уплаши гостите, които изиграха солидно следващите 10-15 минути, не трепнаха от атмосферата на "Тумба" и удържаха натиска на съперника. В последните 15 минути пък изнервените гърци получиха два червени картона (Аугусто и Виейриня), като Левски нямаше проблем да задържи аванса си в двата мача. 

Така, след двугодишна пауза Левски се завърна по страхотен начин в Европа, елиминирайки рано-рано един от фаворитите за влизане в груповата фаза на Лига на конференциите. С общ резултат 3:1 българският гранд очаква своя съперник, като първият мач е в началото на август. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПАОК - ЛЕВСКИ ВИЖТЕ ТУК! 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с мощна подкрепа от феновете на "Тумба", които бяха около 17 хиляди в днешния двубой. "Сините" обаче бяха подготвени за атмосферата, като удържаха опитите за начален щурм на своя опонент. ПАОК от своя страна заложи на чести нападения през зоната на Галчев, но компактната подредба на Станимир Стоилов не позволи бързи действия по крилото от страна на Живкович и компания. 

Нервността определено преобладаваше в редиците на домакините, а още в 13' за разправия с главния рефер Куртич получи жълт картон. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПАОК - ЛЕВСКИ ВИЖТЕ ТУК!

В 15' отличен шанс за Левски беше спрян от страничния рефер. Билал Бари изведе Уелтън сам срещу Котарски, но беше вдигнат флаг за засада при подаването към Бари - повторенията показаха, че такава няма. Минута по-късно Аугусто стреля от 20 метра, но встрани от вратата - първи по-сериозни опасности и пред двете врати. 

В 25' "сините" издебнаха своя момент. При наглед лесна ситуация в половината на ПАОК при разиграване Лирацис се опита да върне топката за Котарски. Пасът обаче беше слаб и дебнещият Роналдо го пресрещна, мина покрай вратаря и реализира хладнокръвно за 1:0! 

В следващите минути домакините натиснаха сериозно, но без да имат реално положение пред себе си. Все ак в добавеното време след центриране отляво Нари засече току пред погледа на Кордоба, но прати топката в аут - 0:1 до почивката в полза на столичани. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Вихрено беше началото на втората част на "Тумба". Домакините направиха две смени в състава си и стартираха с две много опасни центрирания към наказателното поле на Левски. "Сините" обаче бързо стигнаха до много бърза контраатака, при която Уелтън получи топка в наказателното поле, той я спря за Кръстев и той стреля от 15 метра, но малко встрани от вратата на Котарски. 

В 52' отново Уелтън получи в наказателното поле, залъга двама футболисти на ПАОК и чукна за Миланов, който обаче се засуети и в последния момент Аугусто успя да го блокира преди да стреля. 

В 56' Филип Кръстев допусна сериозна грешка при изнасянето, като топката му беше избита към наказателното поле на Левски. Дантас бе най-бърз до топката, пое я на дъгата на наказателното поле, Михайлов закъсня с излизането и нападателят стреля покрай стража за 1:1. 

"Тумба" започна да се тресе жестоко, като публиката се активизира, но Левски оцеля в следващите няколко минути. "Сините" дори имаха шанс да отбележат, но след пряк свободен удар Котарски спаси изстрела на Миланов - 25 минути до края на срещата. 

Домакините така и не се възползваха от атмосферата, а в 71' Аугусто фаулира брутално Уелтън и получи втори жълт картон - червен картон и ПАОК остана с 10 души на терена. Първото си официално предупреждение халфът получи за оспорване на съдийско решение. 

Гръцката селекция съвсем рухна, когато в 80' Виейриня получи жълт картон за груб фаул срещу Ван дер Каап. Той реши, че е уместно да засипе съдията с обиди, за което Сото Градо му показа 2-и жълт и го изгони от игра. 

В добавеното време Уелтън можеше да подпечата страхотния си мач, реализирайки попадение. Той бе изведен сам срещу вратаря, но подцени ситуацията и ударът му мина встрани от вратата. 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПАОК - ЛЕВСКИ ВИЖТЕ ТУК!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПАОК: 42. Котарски, 19. Лирацис, 4. Ингасон, 2. Каргас, 55. Соарес, 8. Аугусто, 27. Куртич, 14. Живкович, 26. Дантас, 30. Куалиата, 77. Нари

ЛЕВСКИ: 13. Михайлов, 2. Петрис, 23. Сундберг, 33. Кордоба, 22. Галчев, 30. Кръстев, 5. Ван дер Каап, 7. Миланов, 18. Роналдо, 17. Уелтон, 19. Бари

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ПАОК - ЛЕВСКИ

ПРЕДИ РЕВАНША ПАОК - ЛЕВСКИ

Отборът на Левски поднесе една от най-големите сензации в първите мачове от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите, след като победи "чисто" далеч по-класния състав на гръцкия гранд ПАОК с 2:0 като домакин. До голяма степен "сините" постигнаха победата благодарение на изключителната подкрепа от феновете на стадион "Георги Аспарухов".

Сега обаче домакинският фактор е на страната на ПАОК, който на свой ред ще може да разчита на безрезервната подкрепа на местните привърженици. Стадион "Тумба" е прочут с изключителната атмосфера, която създават гръцките фенове, но тази вечер там се очаква да има и сериозно "синьо" присъствие. Дали това ще помогне на Левски да изхвърли ПАОК от надпреварата, предстои да разберем.

В първия мач Станимир Стоилов имаше сериозни кадрови проблеми, като отсъстваха куп играчи. За реванша Мъри ще може да разчита на двама футболисти, които не бяха на разположение в първата среща - Цунами и Андриан Краев. В часовете преди реванша Стоилов заяви, че продължава да смята, че "ще бъде чудо, ако отстраним ПАОК".

Всичко най-интересно около Левски четете в SportLive.bg!

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ПАОК - ЛЕВСКИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички