ЦСКА разби Македония ГП и мечтае за групите в Лигата на конференциите


ЦСКА разби Македония ГП и мечтае за групите в Лигата на конференциите
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

8377 0

ЦСКА елиминира северномакедонския Македония Гьорче Петров във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите! "Червените" разбиха противника си с 4:0 в домакинството на стадион "Българска армия", а головете паднаха и в двете полувремена. Първата среща в Скопие завърши при нулево реми и така днешните попадения бяха достатъчни за българския гранд.

Резултатът бе открит от капитана на "армейците" Юрген Матей, който се разписа в 30-тата минута. Това бе поредно попадение за ЦСКА след статично положение от началото на сезона, като в този случай първо Гарсес свали топката с глава, а бранителят я довкара с крак.

"Червените" не спряха да търсят нови попадения и опитите им се оказаха успешни на три пъти през втората част. Първо Георги Йомов вкара първото си попадение след асистенция на Лазар Туфегдчич, а това бе и първи мач за българския национал като титуляр от началото на сезона. Неговото попадение падна след час игра, а след това дойде ред и на сърбина. 

То също дойде след изпълнение на корнер, като първо домакините уцелиха греда, но офанзивният играч храбро прати топката в противниковата мрежа. Това бе първо попадение за новото попълнение с "червената" фланелка, а сметката си откри и Дюкенс Назон.

Националът на Хаити се разписа в 87-мата минута - отново след изпълнение на корнер. Това бе 14-тото голово положение за ЦСКА в срещата, а малко преди това и Тибо Вион изпрати два пъти чудесни удари. 

В следващия кръг "червените" ще срещнат някой измежду Мура и Сейнт Патрик. Първата среща е на 4-ти август, а реваншът след седмица. 

Първо полувреме:

Едно от новите попълнения на "червените" Лазар Туфегджич изпълни началния удар след първия съдийски сигнал. Домакините се впуснаха в нападение от първите секунди на срещата. 

Бойкотът на организираните фенове на ЦСКА продължава, но за сметка на това привържениците, заели местата си в противоположните сектори "А" и "В", създадоха невероятна атмосфера от първите минути.

В четвъртата минута домакините изтърваха своя противник, който създаде чудесна контраатака през центъра, но Бусато излезе навреме и изби по най-добрия начин. Топката дори попадна в Калоян Кръстев, но той не успя да изпрати добър удар към Стевковски

В осмата минута северномакедонският тим отново успя да се измъкне и разви атака по левия фланг, за която помогна и непринудена грешка на Мено Кох. В крайна сметка бранителите на домакините се справиха със ситуацията.  

В 20-ата минута "армейците" създадоха мълниеносна атака, след положение пред тяхната врата. Йомов се бе върнал до зоната около корнера, след което си поведе топката до центъра и прати дълъг извеждащ пас към младия Бауренски, който се намираше по диагонал в другия край на терена. Отиграването на втория не доведе до нещо толкова опасно. 

Преди това Гарсес бе натиснат и допусна грешка, която доведе до стрелба на гостите, която бе отразена от "червените". Домакините контролираха топката в около 60% от времето, докато Македония ГП се възползва от грешките в центъра. 

Гол! Попадението е дело на капитана на тима - Юрген Матей! В 30-тата минута домакините изпълниха корнер, след който Гарсес свали с глава към нидерландеца, а той наниза топката в противниковата врата! 1:0!

Броени минути след попадението гостите получиха право фаул около наказателното поле. Изпълнението бе отразено от Бусато, а впоследствие Матей изби топката, която бе останала пред вратата на "червените". 

Второ полувреме:

Втората част започна с размяна на атаки в посока на двете врати. След пет минути игра липсваха сериозните положения, а домакините освен, че пазят разликата си - те погледнаха и към противниковата врата.

Гол! "Червените" удвоиха разликата си чрез Георги Йомов, който днес започна за първи път като титуляр от началото на сезона. Попадението падна след час игра, а асистенцията е дело на Лазар Туфегдчич! 2:0!

Само след две минути последва нова атака по дясното крило, поведена от втория голмайстор. Той центрира към сърбинът, дал втората асистенция, но последвалият удар не бе достатъчно успешен. 

След този момент българският национал излезе, а на негово място се появи Станислав Шопов.

Домакините не намалиха натиска си до края на срещата, а напротив! 

Гол! Лазар Туфегдчич, който асистира по-рано, вкарва първото си попадение за ЦСКА! То също падна след изпълнението на корнер, като домакините първо уцелиха греда, а сърбинът успя да довкара кълбото в противниковата мрежа! 3:0!

Нов гол след корнер! Възпитаниците на Саша Илич продължават да играят отлично при статични положения, като своята голава сметка откри и Дюкенс Назон. Той бе точен в 87-та минута, когато овладя и довкара! 4:0!

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Минков, Юга, Бауренски, Туфегджич, Йомов, Гарсес, Кръстев

Македония ГП: Стевковски, Зука, Мишевски, Личина, Илиевски, Адем, Емини, Перес, Алековски, Гюрджевики, Стойковски

Преди мача:

Двата тима ще търсят първи попадения в противниковите врати, след като в първата среща привържениците не успяха да видят голове в една от двете врати. Северномакедонският тим се явява втори гост на стадион "Българска армия" през седмицата, а в неделя в центъра на столицата ще гостува и Берое. 

Възпитаниците на Саша Илич влизат в срещата с измъчена победа срещу Черно море, която трябва да мотивира футболистите, които не са особено убедителни от началото на кампанията. Пред сърбина липсват сериозни кадрови проблеми, а в лазарета остава единствено Бисмарк Чарлс. 

Предполага се, че Георги Йомов може да започне като "титуляр" за "червените", а букмейкърите сочат именно българския гранд като тотален фаворит за продължаване в следващия кръг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички