Балтазар обяви целта пред Ботев Пловдив и отсече: Не съм магьосник, но искам да остана задълго


Балтазар обяви целта пред Ботев Пловдив и отсече: Не съм магьосник, но искам да остана задълго
Снимка: botevplovdiv.bg

1079 0

Новият треньор на Ботев Пловдив Бруно Балтазар даде обширна пресконференция, на която се представи пред футболната общественост в България. Португалският специалист разкри, че е фен на Жозе Моуриньо, но няма да прилага стила му при „канарчетата“. На брифинга заедно с него пред медиите говори и Тодор Неделев.

 „Здравейте на всички, щастлив съм да съм тук и да се представя пред вас. Първите ми впечатления са много добри откъм условията и инфраструктурата, която имаме на клубната база. Всички в моя щаб са изключително развълнувани, че се запознахме как работят всички играчи и видяхме моментното им състояние. Вижда се ясно желанието на всичко футболисти откъм провеждането на първите тренировки. Разбирам разочарованието на футболистите, че не се намираме на място, което му приляга. Имаме добро време и подготовка преди проверката срещу Гигант в петък, за да се запознаем по-добре с тях и да проверим физическото състояние“, започна на брифинга си Балтазар. 

След тази проверка ни предстои отпътуване за зимния лагер, който ще проведем в Дубай. Изключително важен тренировъчен лагер за нас. Ще предадем цялата философия и ще се запознаем за качествата на всеки един футболист. Ще имаме шанс в Дубай да изиграем три приятелки мачове срещу три трудни съперника. Най-добрата подготовка за подновяването на сезона“, обяви той за зимната подготовка на тима. 

Ако преди началото, преди да дойда, бях убеден, че десетото място е, което Ботев заслужава, сега смятам, че това място не приляга спрямо всичко, което видях. Ние като спортно-технически щаб и играчите разбират, че моментното състояние не приляга на отбора. Продължаваме работа и се надяваме на по-добри резултати“, продължи специалистът.

Балтазар не разкри нищо конкретно за зимната селекция на „канарчетата“ 

Много рано е, за да ви кажа нещо специфично. Аз съм във връзка с ръководството, анализираме всичко и искаме да вземем най-добрите решения на трансферния пазар. В този момент не мога да дам повече информация, по-нататък ще има новини“, каза само португалецът.

Говорих за Жозе Моуриньо, защото е човекът, който промени цялата философия на тренировките в Португалия. Не сравнявам моята философия с тази на Моуриньо, която практикува в Рома. Обичам отборът да владее топката, да играе с интензивност, в момента, в който загуби, да прави всичко възможно да си я върне и с правилния манталитет да печели мачове. Това ще изградим тук“, сподели португалецът. 

Много съм впечатлен от всичко, не само нещата в Ботев, но и Пловдив като град. Във футбола – знаете, че всичко е много непредсказуема. Планът ми е да си върша работата всеки ден и да издигна клуба до следващото ниво. Мисля само за спечелването на мачове. Имам договор до края на 2024, моето желанието да остана в клуба задълго“, обяви Балтазар.

Миналия сезон опитах за пръв път 3-4-3 и бях успешен с нея. Винаги може да се преминем към 3-5-2, ще пробваме преди подновяването на сезона. Играл съм с много схеми, ще видим коя ще е най-добра за Ботев. Искам да наложа мой стил на игра и философия. Ще се опитам да я приложа“, обясни специалистът за предпочитаната си тактическа постройка.

Целите са ясни, да променим ситуацията възможно най-скоро. Има много до края на сезона, не е свършил. Една от целите е Европа отново. Няма да е лесно, всички знаят къде сме в класирането. Знам какво мога да направя с моите отбори и съм много уверен за бъдещето“, каза той по отношение на целите.

Има качества в по-младите играчи на клуба. Ако проучите миналото ми, много млади играчи са стартирали с мен в първия отбора и сега играят в големи първенства. Качествата нямат паспорт, не избираме играчите по паспорт. Идвам с една отговорност да наложа и създам младите футболисти, които да прогресират в първия отбор. Не съм магьосник. Ако имаме пет Тодор Неделеви в академията, ще ги развием, ще работим с тях, ако нямаме, няма какво да направя. Едно е сигурно с моят щаб ще изградим връзка между първия отбор и академията. За в бъдеще ще наблюдаваме изкъсо момчетата от академията“, отсече Балтазар.

„Много съм уверен за моята работа и за моя щаб. Страх ме е да се разболея, да загубя някой от семейството си, но за поста си не“, каза Балтазар дали се притеснява от ранно уволнение.

Преди няколко месеца бях с моята жена и прочетох в португалската преса за нещо, което се е случило в България. Бях в шок, но сега съм много щастлив, че Тодор Неделев е до мен. Много съм щастлив да го виждам как се подобрява, как си подобрява кондицията. Не е нужно да ви обяснявам колко е важен Тодор за Ботев и за националния отбор на България. Радвам се, че той е тук и отново е с отбора. Имахме разговори с него и споделих, че няма как никога да почувствам клуба както той го чувства. Идва от ранното детство. Едно ни свързва – много искаме да печелим с Ботев и да радваме многобройните привърженици в Пловдив“, завърши Балтазар, говорейки за Неделев, който даде брфинг пред медиите заедно с него. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Втородивизионен турски тим пожела Елвис Ману от Ботев Пловдив

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички