Азрудин Валентич: Мога да си тръгна още тази вечер, ако е за доброто на Ботев Пловдив


Азрудин Валентич: Мога да си тръгна още тази вечер, ако е за доброто на Ботев Пловдив
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1358 0

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич очаквано бе ядосан след поражението с 0:2 от Арда. Третата поредна загуба от началото на шампионата закотви "канарчетата" на дъното на класирането в Първа лига, като „жълто-черните“ останаха единственият отбор без точка. Валентич обяви, че е готов да поеме отговорност за случващото се и да подаде оставката си.

Сезонът стартира по същия начин. Не е лесно да се справиш в подобни ситуации, но мисля, че днес играхме по-добре от първите две срещи. Знаехме как да пречупим Арда, опитвахме, рискувахме на моменти, но не се получи. Те дойдоха да ни отбележат гол чрез преход и го направиха. На моменти бяхме без късмет. При първия гол ни хванаха неподготвени. През второто полувреме започнахме по-добре, пресирахме ги близо до наказателното им поле. Вторият им гол падна от статично положение. Нямахме късмет в днешния ден“, започна коментара си Валентич.

Продължаваме да работим, аз съм горд от моите футболисти. Ще работим, ще опитваме да се подобрим. Към момента това е нашият максимум. Много е лесно, когато всичко е розово. Три двубоя - три загуби и нито една точка. Трябва да поемем нашата отговорност и да работим много здраво, защото предният сезон вече е в миналото. За да излезем от тази ситуация, трябва да надградим. Аз знам, че ще възникнат много въпроси. Аз мога да говоря с ръководството относно тези три загуби. Ако най-важното за отбора е да смени треньора си, аз съм готов да го направим още днес. Въпросът е дали това ще е полезно за отбора. Още от първия ден тук публиката не ми гласува доверие. Това, което направих с Ботев, няма как да ми бъде отнето. То ще бъде записано в историята“, продължи той.

Да, стартирахме лошо сезона, но има доста фактори за това. Феновете имат право за това, което казват от трибуните. Аз не искам да подкрепят мен, а да подкрепят отбора. Още тази вечер мога да говоря със собствениците, ако това е добро за Ботев. Аз заставам на 100% зад отбора“, отсече специалистът. 

Когато нещата са добре, е лесно да се говори. Знам как стоят нещата на Балканите. Ако по-доброто решение за Ботев е аз да напусна, нямам проблем с това. Никой не е щастлив - нито ние, нито футболистите, нито феновете“, подчерта отново той.

Ние имаме два дни да покажем дали ще се огънем или ще бъдем мъже в двубоите с АПОЕЛ. Трябва да опитаме да се възстановщим за този мач. Изминалия сезон и мачовете, които спечелихме, са вече един спомен. Няма да говоря за това, което постигнахме. Важно е това, което ще направим оттук нататък“, завърши ядосаният Валентич.

А ето какво обяви след мача треньорът на Арда.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички