Валентич си призна грешка, която е направил в хода на мача с АПОЕЛ


Валентич си призна грешка, която е направил в хода на мача с АПОЕЛ
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3918 0

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич коментира нулевото реми срещу АПОЕЛ Никозия в първия мач от втория квалификационен кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите. Той призна, че може би е прибързал с двойната смяна, която извърши в средата на втората част, когато извади от игра Мохамед Брахими и Джеймс Ето'о. Така "жълто-черните" са загубили от способностите си да пресират съперника си.

"Тежък мач, но това е една огромна стъпка напред за нас предвид първите два мача в първенството. Започнахме добре, не показахме никакъв страх от АПОЕЛ. Те започнаха да ритат топки на посоки, но и ние играхме добре в битките за първа и втора топка", започна Валентич.

"В момента, в който те започнаха да задържат малко повече топката, за нас нещата се усложниха. В края на полувремето изпуснахме да отбележим. В началото на втората част отново показахме добра преса. След 70-ата минута се видя, че и двата отбора не са готови физически.

Направих ранна двойна смяна, но сега смятам, гледайки нещата отдалеч, че трябваше да оставя още десет минути на терена Джеймс Ето'о и Мохамед Брахими, защото с тяхното изваждане изгубихме възможността да пресираме.

Мисля, че моят отбор игра добре, а шансовете са 50 на 50, защото сега ще имаме всичките си футболисти. Видяхте, че физически АПОЕЛ отпаднаха. Ще анализираме мача. Сега трябва да играем със същия дух и интензитет и срещу Арда.

АПОЕЛ е голям отбор, с много опит, с добри играчи и те са фаворити. Моята работа е да намирам слабите им страни. Като индивидуалности те са по-добри. Нашият шанс е в пресата, в отборната игра. За всички нас ще бъде много трудно да се изправим срещу 15-на хиляди фенове на реванша. Надявам се да предложим битка в реванша", завърши Валентич.

Ето какво сподели футболистът на Ботев Пловдив Николай Минков след мача с АПОЕЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички