След много драма и битка Ботев (Пловдив) е на полуфинал, дузпи пречупиха Черно море


След много драма и битка Ботев (Пловдив) е на полуфинал, дузпи пречупиха Черно море
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

4577 0

Ботев (Пловдив) е последният полуфиналист за Купата на България. "Канарчетата" отстраниха Черно море след дузпи, като в редовното време срещата завърши 1:1 след попадения на Доре през първата част и Мартин Минчев през втората. При дузпите „канарчетата” бяха безапелационни, като отбелязаха трите си дузпи, докато Черно море допуснаха три пропуска - Пламен Димов, Васил Панайотов и Дани Кики. Другите полуфиналисти са Локомотив Пловдив, ЦСКА и Септември.

В началните минути липсваха положения пред двете врати, като и двата отбора подходиха доста спокойно без да се хвърлят в атака. Първата опасна ситуацията бе за домакините в 10', когато Доре засече центриране отляво на Пламен Димов. Нападателят намери място между Стефан Станчев и Виктор Генев и стреля с глава, но топката се отклони в напречната греда. В 15' за "моряците" бе свирен фаул на средно разстояние, но центрирането на Ндонгала не бе никак добро.

В 29' топката стигна отляво за Антонио Вутов, който можеше да изведе Васил Шопов, но вместо това Вутов стреля с левия крак и то неточно. Малко след това Минчев стреля, но топкара мина покрай вратата на Кайзер. В 39' Тодор Неделев бе изведен отляво с пас по земя, той можеше да подаде на двама свои съотборници, които бяха в добри позиции, но реферът вдигна засада.

Втората част започна със страхотно положение за пловдивчани. Доре се пребори за топката с Пламен Димов и подаде към Тодор Неделев. Той стреля с по-неудобния му десен крак от движение и топката премина край вратата на Дюлгеров. По-активното начало даде резултат и в 52' домакините откриха резултата. Васил Шопов центрира в наказателното поле, където Доре надскочи двама бранители на варненци и се разписа с глава.

След попадението на "канарчетата" гостите успяха да изнеасат малко по-напред играта, но завършващият удар им липсваше. Това дойде и като резултат на смените на Илиан Илиев, който пусна в игра Жоржиньо и Мехди Фенуш. В 67' Тодор Неделев стреля от фаул, но право в ръцете на вратаря на варненци. В 79' младият Мартин Минчев отново впечатли с изявите си и успя да изравни резултата. Той овладя, а след това преодоля Димитър Пиргов и Лазар Марин. Последва много силен удар по земя към вратата на Кайзер от малък удар, а стражът на „канарчетата” не успя да се намеси - 1:1.

В първата минута на добавеното време Антон Карачанаков бе намерен сам вляво и центрира по земя към Феребори Доре, но ударът му не бе никак добър. Това бе и последното положение преди двубоят да отиде в продължения.

Жълто-черните изпуснаха няколко добри положения през първите 15 минути от продължението. В 93' Кристиан Димитров не съумя да засече центриране и пропиля страхотен шанс. 5 минути след това Неделев направи и невъзможното, за да подаде към наказателното поле и намери отново Димитров, който бе оставен непокрит, но отново стреля много неточно. През второто продължение умората в играчите вече си пролича и не се създадоха никакви опасни положения.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Канарчетата" стигнаха до четвъртфиналите на турнира, след като постигнаха лесен успех с 4:1 над ЦСКА 1948 и победа срещу Берое, която бе изкована след 0:0 в редовното време и 4:3 след изпълнение на дузпи. "Моряците" пък се добраха до този етап, след като постигнаха успех с 1:0 над Арда (Кърджали) и победа след дузпи в дербито с Левски (5:4).

И двата тима имат някои проблеми с контузени и наказани футболисти. Домакините са без четирима основни играчи. Капитанът Лъчезар Балтанов е наказан, а с травми са Радослав Терзиев, Атанас Зехиров и Джонатан Перейра. Звездата на тима Тодор Неделев до последно ще бъде под въпрос, като се очаква да играе на инжекции. Треньорът на Черно море Илиан Илиев пък не може да разчита на Георги Божилов и Жоаким Балми.

Стартови състави:

БОТЕВ: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 5. Димитров, 66. Кардосо, 26. Апостолов, 16. Шопов, 8. Неделев, 7. Тонев, 39. Вутов, 10. Доре

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 70. Димов, 4. Генев, 5. Станчев, 38. Ндонгала, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов, 90. Минчев, 10. Василев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички