Неделев стана футболист номер 1 на декември

Халфът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев спечели приза за Футболист №1 на месец декември според InStat Index. По-рано през месеца халфът се класира на трето място във "Футболист на годината". Класацията бе учредена през настоящия сезон от Асоциацията на българските футболисти, в сътрудничество с ИНСТАТ – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

За победител се обявява играчът с най-висок InStat Index в Първа професионална лига за съответния месец. Този индекс се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели, процентът на успешни действия увеличава индекса, върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Ботев (Пд) сюрпризира неприятно Лудогорец

Българският шампион Лудогорец може и да не успее да привлече халфа Серкан Юсеин през зимния трансферен прозорец. Причината е, че от настоящия му ...

Тодор Неделев остана без конкуренция през декември и заслужи приза Футболист №1 с InStat Index 270. Националът изпревари Марселиньо от Лудогорец, който е с InStat Index 252. Призовата тройка допълва халфът на Левски Жерсон Кабрал с InStat Index 250. Неделев стана петият победител в класацията „Футболист на месеца“. Преди него приза заслужиха Кирил Десподов (за месец август), Марселиньо (септември), Станислав Костов (октомври) и Сисиньо (ноември).

Името на Неделев постоянно е свързван с трансфер, но какво заяви той - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!