Наказват Ботев (Пд) с празни трибуни срещу Лудогорец


Наказват Ботев (Пд) с празни трибуни срещу Лудогорец

1448 0

Ботев (Пловдив) може да приеме Лудогорец пред празни трибуни. Това е следващото домакинство на "канарчетата", което по програма е на 21 април (събота) от 17:00 часа. Преди това "жълто-черните" гостуват последователно на Берое и Верея.

Причината за евентуалната санкция, която се очаква да бъде обявена днес от Дисциплинарната комисия, е поведението на феновете в двубоя със Славия за купата. Както е известно, второто полувреме закъсня заради множество димки и факли, а при отменения гол на Стивън Петков привърженици опитаха да съборят оградата и да нахлуят на терена.

Знае се, че клубът е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. Преди домакинството на Левски за първенството дори излезе декларация с призив за коректно поведение на бултрасите, за да не бъде наказан сурово клубът за срещата с "белите" за купата.

Делегатът на мача Ботев - Славия Владимир Николчев е дал възможно най-ниската оценка на "жълто-черните" за организацията на мача - незадоволителна, пише plovdiv-news.net. Той бил описал надлежно всичко в доклада си. 20 минути след края на мача на центъра на терена Николчев е провел дълъг телефонен разговор.

При това положение Ботев ще бъде сериозно наказан за предстоящия мач с Лудогорец. По всяка вероятност ДК на БФС ще лиши Ботев от домакинство, след което ще замени наказанието с мач без публика.

Това не е първият такъв случай за "жълто-черните". Очаква се те да отнесат и сериозна финансова санкция от комисията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички