Кой, ако не Камбуров? Берое се измъкна в Битката за Тракия


Кой, ако не Камбуров? Берое се измъкна в Битката за Тракия
Снимка: БГНЕС

1452 0

Отборите на Ботев Пловдив и Берое не излъчиха победител в Дербито на Тракия. Двата тима завършиха при резултат 1:1 на стадиона в "Коматево". След поделените точки заралии остават 4-ти с 31 пункта, докато домакините са пети с 28 точки.

Лъчезар Балтанов даде аванс на своя тим в средата на първата част, но в заключителните 10' играчите на Александър Томаш стигнаха до изравнително попадение. Мартин Камбуров вкара своя 11-ти гол срещу Ботев и общо 195-ти в Първа лига. По този начин таранът еднолично застана на третата позиция за голмайсторите в българското първенство, а пред него са единствено Наско Сираков (196) и Петър Жеков (253).

Срещата започна равностойно преди да се стигне до средата на първата част. Съдията Стефан Апостолов показа бялата точка в наказателното поле на домакините, след като показа, че е видял игра с ръка от Цветомир Панов. Мартин Райнов застана зад топката, но Иван Чворович отрази удара му.

10' преди края на първата част пък "канарчетата" излезнаха напред в резултата. Тодор Неделев изпълни пряксвободен удар, а Душан Перниш не се представи добре и подари топката на Лъчезар Балтанов. За капитана пък не беше трудно да открие резултата.

Постепенно играчите на Александър Томаш опитаха да наложат темпото си в търсене на изравнително попадение. То дойде в 83', когато Мартин Камбуров получи прекрасно центриране от Борислав Цонев. Бившият нападател на Локомотив Пловдив засече с глава и вкара своя 195-ти гол, като по този начин еднолично застана на третата позиция на "Голмайсторите на Първа лига" за всички времена. Пред него са единствено Наско Сираков и Петър Жеков.

В заключителните 5' Ботев бе отборът, който на няколко пъти бе близко до попадение. Първо в 86' се стигна до попадение, което бе отменено от Апостолов заради нарушение срещу Перниш. Минута преди да изтекат редовните 90' пък Стивън Петков бе изведен на стрелкова позиция, но заложи на силата и кълбото премина над вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички