9 години по-късно: Ботев Пловдив излиза за последно на "Коматево"


9 години по-късно: Ботев Пловдив излиза за последно на "Коматево"
Снимка: Официален Фейсбук профил на ПФК Ботев Пловдив

3488 0

Всички говорят за дербито между ЦСКА и Левски от 26-ия кръг в българската Първа лига. Преди него обаче ще се състои друг двубой - Ботев Пловдив срещу Спартак Варна. С какво той е по-необикновен за "канарчетата" е феновете на клуба?

Срещу варненци отборът ще изиграе последен домакински мач на базата в "Коматево". Сблъсъкът е в 14:45 часа, а от следващия мач, в който ще бъде домакин, Ботев вече ще приема опонентите си на "Колежа".

Домът на "канарчетата" е почти готов, като в сряда (19.04) трябва да получи Акт 16. До края на редовния сезон Ботев се изправя още срещу Славия (гост), Левски (домакин), Пирин Благоевград (гост) и Лудогорец (домакин). Така срещу "сини" и "зелени" срещите ще са на "Колежа".

Клубът се връща в дома си над 9 години след последния такъв случай. На 23 февруари 2014-а година за първи път Ботев играе официален мач на "Коматево", като завършва 2:2 с Лудогорец. Надеждите на пловдивчани тогава са, че до 2 години ще се завърнат на "Христо Ботев".

Наскоро се появи информация, че Ботев Пловдив търси нов генерален спонсор, който може и да е обвързан с името на стадиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички