Най-бързият гол в Първа лига и бивша звезда на Локомотив Пловдив пречупиха Ботев Пловдив


Най-бързият гол в Първа лига и бивша звезда на Локомотив Пловдив пречупиха Ботев Пловдив
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2785 0

ЦСКА 1948 срази с 2:1 Ботев Пловдив в последната среща от 25-ия кръг в Първа лига. Футболистите на Тодор Янчев пречупиха съперника си още през първата част се бетонираха на третото място в класирането.

Успехът за домакините донесоха Светослав Диков и Бирсент Карагарен. И двете попадения за домакините на стадиона в Бистрица бяха повече от любопитни. Диков откри резултата още в 16-ата секунда, реализирайки най-бързия гол през сезона в родния елит. Карагарен пък, който е бивша звезда на Локомотив Пловдив, заби дебютния си гол за ЦСКА 1948 именно срещу „канарчетата“ в 43-ата минута. Абдулае Траоре фиксира крайния резултат във втората минута на добавеното време, вкарвайки за пловдивчани.

По този начин домакините взеха реванш за загубата с 0:2 в Коматево през есента. Хората на Бруно Балтазар пък записаха 10-ото си поражение навън от началото на кампанията.

Така тимът на Тодор Янчев събра актив от 51 точки на третото място. Ботев Пловдив е на 10-ата позиция с 27 пункта.

Двубоят започна шокиращо за „жълто-черните“. Още след първата атака топката се озова в мрежата на Хидайет Ханкич. Стив Фуртадо изведе Светослав Диков, а той заобиколи стража и прати кълбото в мрежата му за 1:0 още в 16-ата секунда.

Домакините продължиха да доминират. В 17-ата минута Ханкич отрази шут на Умарбаев. След корнера пък Диков с глава тресна напречната греда. Малко след това Балтазар извърши принудителна смяна в състана на "жълто-черните", сменяйки Нади с Красиан Колев.

ЦСКА 1948 удвои преднината си в 43-ата минута. Ханкич изби удар на Диков, но нямаше шанс при добавката на Бирсент Карагарен – 2:0. Така домакините си оплетоха кошницата още преди почивката.

Първият точен удар за гостите дойде чак 60-ата минута. Бароан стреля от дъгата на пеналта, но Наумов не се затрудни. Десетина минути по-късно стражът на домакините спаси и удар на Абдулай Траоре.

Все пак във втората минута на добавеното време Траоре вкара за 2:1, но нямаше време за повече и „канарчетата“ отново загубиха извън Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички