Зимната пауза - едно от нещата, които Димитър Бербатов може да промени, оцени Първа лига под 100 млн. лева


Зимната пауза - едно от нещата, които Димитър Бербатов може да промени, оцени Първа лига под 100 млн. лева
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1031 0

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов отново говори за своите стратегии, които ще следва, ако бъде избран за поста. Бившият футболист обърна внимание на формата на шампионата и колко струва според него Първа лига.

"Форматът на първенството е деликатна тема. Ще инициираме дискусия с клубовете, защото става въпрос за тях. Ще ми бъде интересно да разбера какво те мислят. Ако те не са съгласни с нас, да могат да ни дадат доводите защо. Това ще бъде полезно и за нас, и за тях, за да може футболният продукт да заработи по-добре отколкото в момента.

Тази двумесечна пауза между полусезоните е изключително дълъг период. Много родни специалисти също са се изказвали по темата. Ние няма да измислим нищо ново - гледаме в другите държави как го правят. В един момент ще трябва да се опита нещо ново", заяви Бербатов пред БНТ по "Арена спорт".

Колко струва българското първенство?

"Българското първенство според мен струва около 70-80 милиона. Българският фен си гледа нашето първенство и се интересува живо от него. Когато се съберат сумите, които плащат хората, се получава една солидна цифра, а в същото време телевизията плаща 6-7-8 милиона. До 70 разликата е голяма. Трябва да дадеш много повече на клубовете, а и те да си го търсят. Ако се разпределят правилно процентите от ТВ правата, мисля че до голяма степен ще бъдат решени финансовите проблеми", допълни Бербатов.

"Една от моите мечти и задачи ще бъде да направим национален стадион, който в един момент да посрещне голям европейски финал. Това би било привилегия за всички нас, но за целта е нужен стадион и подкрепа от държавата. На първо време обаче трябва да убедим държавата, че си заслужава едно подобно съоръжение". На пресконфернецията си наскоро той обяви и няколко други приоритета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички