Гонзо със странен отговор дали ще се кандидатира ли за президент на БФС? Коментира и Бербатов


Гонзо със странен отговор дали ще се кандидатира ли за президент на БФС? Коментира и Бербатов
Снимка: Снимки: Lap.bg/Колаж: SportLive.bg

4710 0

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов представи книгата "Пътят на таланта". За нея Гонзо обясни, че е отговор на неразбирането какво е свършила родната централа в последните години.

"Ще дам малко история как се случи всичко. Преди година и половина се събрахме техническият екип, млади специалисти, които са преминали през ДЮШ. Решихме да изготвим на база на нещата, които ние правим, едно помагало за клубове, треньори, родители, които могат да четат. Беше важно тази книга да бъде разбираема за голяма маса хора.

Книгата е изготвена спрямо всички нови методи. ФИФА и УЕФА изграждат дейно за изграждането на тази книга, а и помагат на ДЮШ. Благодаря на клубовете, че бяха партньори с нас, благодаря и на президента на БФС. Даде ни пълна подкрепа и свобода, за да вкараме всички иновативни неща за българския футбол.

Това е една основа. За да имаме утре, трябва да има днес. Това е нашата философия, не е нещо задължително, препоръчително е за клубовете. Не казвам, че е най-правилната методика, има много пътища до успеха" - започна Иванов.

Впоследствие при въпросите от журналистите последва такъв дали той ще се кандидатира за президент на родната централа. Той избегна въпроса, като отказа да отговори директно, но намеси и Бербатов, като го определи за "кандидат от година и половина". По думите му не се е говорило изобщо кой ще се кандидатира за президент на БФС и е ясно само името на Бербатов.

Ще бъде ли Георги Иванов - Гонзо, кандидат за президент на БФС?

"Смятам, че сме се събрали за друго, а не да коментираме кой ще става президент. Това е нашата презентация, не смятам да коментирам други. Много хора не знаеха какво правим последните две години, затова правим тази книга. А кой ще се кандидатира за президент - конгресът е на 15 март, дотогава има много вода да изтече. Никога не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира. Това, което знаем, е че Димитър Бербатов е кандидат от година и половина" - сподели той.

Все пак последва нов директен въпрос дали Гонзо ще се кандидатира за поста, но отново нямаше конкретен отговор. "Аз съм технически директор на футболния съюз и до 15 март ще бъда там".

Впоследствие Гонзо обясни, че за националния се работи от БФС, но основното трябва да идва от клубовете. Той заключи, че когато се бърза да се гонят резултати при по-младите гарнитури, няма развитие.

"Трябва да говорим за развитие, а не за резултати. Резултатите се търсят при мъжете, при по-младите се търси развитие. Когато гониш резултати, не се целиш да играеш футбол, а търсиш големи и високи момчета, които могат да спечелят дадения мач. След една година същият този, който е вкарал 3 гола, 1,80 метра висок на 15 години, не играе повече футбол" - завърши той.

Малко преди това пък призналият, че със сигурност ще бъде кандидат Димитър Бербатов обяси няколко приоритета, ако бъде президент на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички