Вторият полиграф на играчите на Черно море е манипулиран?


Вторият полиграф на играчите на Черно море е манипулиран?
Снимка: Официален сайт на Черно море

8166 0

Редовният сезон в Първа професионална лига може и да приключи, но страстите около отборите - никак. Последните няколко дни се оформи огромен скандал, след като Черно море изгони шестима свои футболисти преди последния мач с Лудогорец.

Причината - че са играли симулативно в двубоя срещу ЦСКА в началото на май, а срещата завърши 1:3 в полза на "червените". Шестимата изгонени играчи са капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов.

Малко след освобождаването им ръководството на "моряците"се е усъмнило, че тимът е играл симулативно и е изпратило играчите на тест с полиграф, направен от психолози от МВР. А именно тези шест играчи са дали "притеснителни резултати". Няколко дни след първия детектор, през който са минали, обвинението играчи са си направили повторен, като вестник "Сега" прави подробен анализ именно на него, тъй като след него са възникнали въпроси доколко достоверен е.

Очакваше се днес от ръководството на Черно море да пуснат официална декларация за всичко случило се през последните дни. Изявление, което се очакваше да даде много отговори, както и дали имат конкретни доказателства, които ще бъдат изпратени до Българския футболен съюз. Към 17 часа днес все още липсваше изявление от варненци.

А относно втория полиграф - от "Сега" откроят няколко момента, които будят подозрение в достоверността. На първо място в бланките с тестовете на всеки от шестимата футболисти фирмата "Детект БГ" ЕООД е представена с единен идентификационен код (ЕИК), който няма нищо общо с вписания в Търговския регистър. На бланките е посочен ЕИК 303952199, докато в регистъра фирмата присъства с ЕИК 203952159.

Друго нещо, което прави впечатление е, че графиките от полиграфа на Георги Илиев и Георги Китанов са абсолютно еднакви. Същото е при "двойката" Пламен Димов/Виктор Генев, а почти еднакви изглеждат те при останалите двама - Петър Витанов и Иван Дюлгеров. Най-голямото съмнение възниква при Илиев и Китанов. Защото двамата отговарят не само на различни по съдържание, но и по брой въпроси - капитанът Илиев на четири, а Китанов на три, а резултатите им в графиката са еднакви. Всъщност единствено Китанов на този доброволен тест е отговарял само на три въпроса, които са различни от тези на останалите петима. Освен това, въпреки че е официален почивен ден - 24 май, когато е направен теста, то от фирмата пътуват специално до Варна. Във фирмата е посочено, че работят четирима души, като направилият полиграфа Виктор Дончев е основният в него. Той е представен като "професионалист с образование в Русия и Швейцария, експерт, който е и единственият от нас член на НСБО. Основател на Българския съюз на психофизиолозите, както и член на Европейската асоциация на психофизиолозите - EUROPOLYGRAPH".

А как реагира ЦСКА на обвиненията и с какво заплаши - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички