УЕФА задължава БФС да разследва скандала с Черно море


УЕФА задължава БФС да разследва скандала с Черно море
Снимка: iStock/Guliver

6991 0

УЕФА ще се задейства и ще нареди на Българския футболен съюз да разследва скандала с обявените за "хванати" шестима играчи на Черно море. Както е известно, футболистите бяха обвинени, че са играли симулативно срещу ЦСКА и бяха извадени от групата за мача с Лудогорец, а впоследствие и освободени от клуба.

В Нион са получили над 90 сигнала на приложението за борба с корупцията, информира вестник "24 часа". Нормалната процедура е евроцентралата да се обърне към националната федерация.

Шефът на комисията по етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев заяви, че в централата досега не е получен сигнал за нередност. "Ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко ще трябва да отиде в Прокуратурата", заяви той пред "Меридиан мач".

Според слуховете, подкрепени с редица документи, Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Виктор Генев и Петър Витанов са били разпитани на детектор на лъжата, който не издържали. Резултатите излезли след мача с Берое на 21 май, в който Илиев игра 90 минути. Междувременно самите футболисти си направили тест на полиграф в частна фирма, резултатите от който ги оневиняват. А как реагира ЦСКА на обвиненията и с какво заплаши - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички