В БФС чакат доказателства за Прокуратурата около скандалите на Черно море - ЦСКА

Шефът на комисията по "Етика и феърплей" генерал Васил Василев коментира скандала от последните няколко дни, според който шестима играчи на Черно море са отстранени от тима, защото са играли симулативно при загубата с 1:3 от ЦСКА.

"Ако има доказателства, че играчите са взели пари, за да играят симулативно, всичко ще трябва да отиде в Прокуратурата", заяви той пред "Меридиан мач".

Потвърди се версията, че играчите на Черно море са били на два различни детектора

Шестимата отстранени футболисти на Черно море заради симулативна игра в мача с ЦСКА, са се подложили на повторен детектор на лъжата, след като то...

Припомняме, че Георги Илиев, Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Виктор Генев и Петър Витанов били разпитани на детектор на лъжата, който не издържали. Резултатите излезли след мача с Берое на 21 май, в който Илиев игра 90 минути. Шестимата пропуснаха загубата с 1:4 от Лудогорец в последния кръг. Междувременно самите футболисти си направили тест на полиграф в частна фирма, като те обявиха през медиите, че резултатите ги оневиняват. Генерал Василев коментира и разликата в резултатите.

"Един детектор, втори детектор...Според наша информация, МВР не се е занимавало с детектора. Частни фирми са правили това. Не знам дали имат капацитет да извършат толкова отговорно нещо". Той обаче е категоричен, че по случая няма представен и един документ в БФС. "Ние чакаме доказателства. Както знаете не сме разследващ орган. Към момента нищо не сме получили и няма как да коментираме", обясни генералът.

Съществува вариант ЦСКА да бъде изваден от Първа лига, ако се докаже вина. "Ако се докаже нещо неправомерно, си има Наказателен кодекс, по който всеки ще бъде санкциониран. По отношение на играчите, те също ще си понесат последствията", каза генерал Василев, според когото всичко може да се случи в много кратки срокове.

А как реагира ЦСКА на обвиненията и с какво заплаши - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!