ЦСКА заплаши да излезе от договора за ТВ права и да играе "на тъмно" новия сезон


ЦСКА заплаши да излезе от договора за ТВ права и да играе "на тъмно" новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

23558 0

Скандалът, избухнал покрай последния кръг в Първата шестица на Първа лига, засегнал ЦСКА и Черно море, заплашва да има огромни последици. На първо място, "червените" според слуховете може да бъдат изхвърлени от Първа лига. На второ място, самите те, афектирани от обвиненията към тях, заплашиха да излязат от договора за телевизионно излъчване на мачовете им и те да се играят "на тъмно".

Както е известно, преди последните мачове на ЦСКА и Лудогорец, които трябваше да решат кой ще стане шампион на България, в Черно море изухна скандал. Стана ясно, че шестима важни играчи на "моряците" са извадени от групата за мача с разградчани и вместо тях във важното гостуване ще играят юноши. Впоследствие експерименталният състав на варненци отстъпи с 1:4 срещу Лудогорец и разградчани стана шампиони за осми пореден път. По-късно се изясни, че шестимата играчи са изгонени, тъй като ръководството на клуба се е усмънило, че са играли симулативно срещу ЦСКА при загубата с 1:3 по-рано в първенството.

От ЦСКА излязоха с позиция по обвиненията, като ги определиха за "инсинуации, целящи да ни компрометират и същевременно да прикрият очевадната липса на феърплей при решаване на спора за титлата". Те призоваха обвиняващите ги да излязат официално и с конкретни факти да докажат тяхната вина. И да се самосезират "всякакви институции". "Ние не се притесняваме, защото съвестта ни е чиста", обявиха "червените".

"Крайно възмутени сме и от отношението на медии, които по пряк и косвен път са свързани с човек, контролиращ и притежаващ телевизионните правата на шампионата. Това е добре обмислена и целенасочена атака. И ако досега страдахме предимно от тенденциозност в съдийството, това вече е удар под кръста, който иска окончателно да ни повали. Естествено, че тези страхливци няма да успеят! Длъжни сме да заявим обаче, че ако тези медии продължат с подобно неуважително, уронващо реномето и името на клуба ни отношение, ако не спрат с тези грозни атаки и лъжи, ЦСКА ще предприеме радикални мерки да не бъде занапред част от тази воняща медийна среда. И по-конкретно, ще обмислим начин как да се преразгледа участието ни в договора за собственост на телевизионните права и ние да не бъдем отразявани от тези навързани като свински черва медии, сайтове и телевизии. Не е тайна, че ЦСКА генерира най-голям зрителски интерес и рейтинг на гледаемост. Готови сме обаче на крайни действия само и само да защитим честта на армейския клуб", категорични са от "Българска армия". Вижте цялата им позиция тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички