Все по-вероятно е стадионите у нас отново да затворят


Все по-вероятно е стадионите у нас отново да затворят
Снимка: Guliver/Getty Images

1393 0

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев призна неприятна за българския футболен привърженик новина, че стадионите отново могат да бъдат затворени поради все по-устремено растящия брой заразени с коронавирус хора у нас.

Освен това, Кунчев направи стряскаща прогноза, че моментните над 1000 заразени души за денонощие могат да скочат до 5-6000 съвсем спокойно и скоро. Именно след това разкри, че една от следващите стъпки е затваряне на стадиони, нощни заведения - всички събирания по какъвто и да е повод.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента" - започна той пред "Нова".

"На подобни събития се събират твърде много хора" - обобщи той за стадионите и нощните заведения, като смята за логично те да бъдат затворени. Припомняме, че само преди часове хиляди бяха на Националния стадион "Васил Левски", за да наблюдават ЦСКА срещу ЧФР Клуж в Лига Европа. А легендарният треньор на Клуж си хареса ас на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички