Убедителен Левски! Силната серия на "сините" продължи и срещу "абоната" им Етър (ВИДЕО)


Убедителен Левски! Силната серия на "сините" продължи и срещу "абоната" им Етър (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

2956 0

Левски спечели с 3:0 гостуването си на Етър Велико Търново в мач от 25-ия кръг на Първа лига. И двете попаденията бяха отбелязани през второто полувреме, като Джавад Ел Джемили вкара в 52' и в 90+7', а Марин Петков в 82'.

Така столичани вече 25 мача са без загуба от този съперник. "Сините" вече девет мача нямат загуба за първенство, като имат 3 равенства и 6 победи. Последното поражение е миналата година от ЦСКА 1948. В класирането Левски е 4-ти с 48 точки на 3 зад ЦСКА, а Етър е последен с 10 точки.

Пейката на "сините" бе силно скъсена, като и Николай Костов бе наказан. Това обаче не повлия, като Левски доминираше през цялото време и контролираше събитията. Наставникът също бе наказан и изгледа срещата от трибуната в компанията на собственика Наско Сираков.

Домакините почти не успяваха да стигнат до противниковата врата, като бяха силно затруднени от пресата на съперника. Дори и в малкото пъти, в които опитаха да застрашат Пламен Андреев, защитата се справяше без проблем.

В следващия кръг след почивката за националните отбори Левски ще приеме Славия, а Етър гостува на Пирин. "Сините" ще бъдат без Хосе Кордоба, който получи петия си жълт картон в днешния мач.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото се забави с около 5 минути, тъй като след запалени факли и димки от домакинските фенове имаше проблем с видимостта за ВАР системата. Секторът за гости също бе изпълнен до краен предел от "сини" фенове, като дори се наложи и допълнително отваряне на сектор зад вратата.

Двата отбора предложиха битка от самото начало на срещата, като Левски успяваше да стигне по-лесно до вратата на съперника. След по-малко от 5 минути игра Лима получи отдясно, като навлезе навътре и центрира, но Георги Александров изчисти. Топката стигна до Цунами, който стреля, но високо над вратата.

Инициативата бе за тима на Николай Костов, като до сериозно положение се стигна в 14'. Тогава Евертон центрира от корнер, а Хосе Кордоба се пребори с Георги Ангелов. Защитникът стреля с глава, но право в тялото на вратаря, който показа рефлекс и спаси.

В 20' се стигна до принудителна смяна, след като Асен Митков се контузи, като се хвана за лявото коляно. На негово място влезе Асими Фадига. Малко преди това Евертон пробва с удар от средна дистанция, който излезе в тъч.

Поне до този момент шоуто по трибуните бе по-голямо, отколкото на терена, като ново пирошоу от феновете на Етър прекъсна двубоя за над 5 минути. В 40' Патрик Мислович застана зад топката, за да изпълни фал, но не затрудни Величко и прати топката право в ръцете му. От Етър веднъж играч успя да изплъзне и да напредне към вратата на Пламен Андреев. Хосе Кордоба обаче показа класата си, настигна го и дори запази топката в игра.

Реферът даде 7' добавено време, като в първата от тях Марин Петков също пробва късмета си от пряк свободен удар, но шутът му срещна стената.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И второто полувреме започна по-добре за Левски.  В 49' Ван дер Каап пресече подаване на Мартин Моран и да намери Евертон Бала, чийто последвал удар премина над вратата. Малко след това Джавад Ел Джемили подаде към Евертон Бала, а бразилецът продължи към Марин Петков. Той обаче стреля в аут.

В 52' Пламен Андреев поднови много бързо играта, с което успя да изненада съперника. Топката стигна до Лима, който пък намери Джавад Ел Джемили. Той отправи удар пред наказателното поле, като топката рикошира в Килиан Гюсъм и нямаше шанс за Величков.

След попадението играта бе отново спряна за 6-7 минути заради заради ултрасите на Етър. Час игра след началото Цунами навлезе в наказателното поле и центрира, но Мартин Величков изби неуверено. Топката попадна у Марин Петков, който стреля от движение в тялото на стража на "болярите".

В 74' пореден фал в непосредствена близост пред вратата на Величков. Зад топката този път застана Джемили, чийто фалцов удар обаче не намери негов съотборник.

В 82' Левски успокои мача си с втори гол. Ел Джемили отне топката в средата на терена и си размени пасове с Марин Петков. Той се озова на стрелкова позиция и с шут в близкия ляв ъгъл вкара за 0:2.

В добавеното време на срещата Марин Петков опита да намери Преслав Бачев в наказателното поле. След рикошет топката стигна до Джавад Ел Джемили. Той преодоля двама бранители на Етър и преодоля Мартин Величков за крайното 0:3.

Стартови състави:

Етър Велико Търново: 22. Мартин Величков, 2. Хосекарлос ван Ранкин, 5. Килиан Гюсъм, 4. Георги Александров, 15. Георги Ангелов (к), 25. Крум Стоянов, 23. Моузес Кандидус, 8. Мартин Моран, 18. Йоахим Карсела, 7. Кольо Станев, 9. Иван Василев

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами (к), 10. Асен Митков, 23. Патрик Мислович, 11. Джавад Ел Джемили, 88. Марин Петков, 7. Фабио Лима, 17. Евертон Бала

Етър Велико Търново - Левски по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

"Виолетовите" са на последното 16-о място във временното класиране с актив от едва 10 точки и голова разлика 14:45.

ОЩЕ: Във Велико Търново взеха мерки за "синята" инвазия преди Етър - Левски!

От началото на официалната 2024-та година тимът на Светослав Петров записа едно равенство (1:1 с ЦСКА 1948) и три загуби (0:2 от Ботев Пловдив, 1:2 от Локомотив София и 0:3 от Локомотив Пловдив).

"Сините" пък са на четвъртата позиция в таблицата със сбор от 45 пункта (37:16) - на девет зад лидера Лудогорец, който дори е изиграл един мач по-малко.

ОЩЕ: Николай Костов има план как да замени големите липси за Левски срещу Етър!

Футболистите на Николай Костов тръгнаха с 3 победи през новата година - 2:1 срещу Пирин Благоевград, 4:0 срещу Арда Кърджали и 1:0 срещу Хебър Пазарджик, но в последния кръг завършиха 0:0 с Крумовград на "Герена".

*На 23-ти септември Левски и Етър премериха сили на стадион "Георги Аспарухов" в двубой от 10-ия кръг на Първа лига, който бе спечелен от столичани с 1:0 (гол на Асен Митков в 81-вата минута).

ОЩЕ: "Със сигурност липсата на Николай Костов ще повлияе на Левски, без тримата наказани няма да има разлика"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички