Труден, но сладък успех за Локомотив Пловдив с 2:1 срещу Хебър в София


Труден, но сладък успех за Локомотив Пловдив с 2:1 срещу Хебър в София
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1456 0

Локомотив Пловдив победи като гост Хебър в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Васил Левски" не беше от най-лесните за възпитаниците на Александър Томаш, но изключително ценен, тъй като 3-е точки ги "изстреляха" на 4-о място в класирането.

Резултата в срещата откри Ивайло Димитров в 30-ата минута след страхотен шут от далечно разстояние. Равенството възстанови Ивайло Михайлов (55'), а крайното 1:2 оформи Джовани Маркес след нов, страхотен изстрел от сериозна дистанция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Локомотив първи опита да отключи вратата на съперника. Още в 4-ата минута Матеус да Силва с акробатично изпълнение от задна ножица направи първия точен изстрел в мача. Той обаче беше отразен от Петър Дебърлиев.

Още в ответната атака, Хебър можеше да поведе. Валпорт бе изведен зад гърба на противниковите защитници, оставайки очи в очи с вратаря Динко Хоркаш, но стреля право в него.

В 22-ата минута Хоркаш направи ново брилянтно спасяване. След изпълнение на корнер най-съумителен беше Ивайло Михайлов, който се извиси и стреля с глава, но стражът плонжира и изби.

ГОЛ! Солидната отбрана на Хебър бе изненадана от топовен шут от около 20 метра на Ивайло Димитров, който не остави шансове на Дебърлиев. Впечатляваща беше и асистенцията на Евандро, който достави топката на българина с пета след дълго центриране. (30')

Минута преди края на редовното време за първите 45 минути, Локомотив пропусна да удвои преднината си. Бирсент Карагерен изпълни много добър пряк свободен удар, който обаче срещна напречната греда.

Секунди преди края домакините все пак съумяха да изравнят. Попадението обаче беше отменено, поради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОЛ! Вторите 45 минути започнаха по най-добрия начин за Хебър. Домакините изравниха резултата в 55-ата минута, когато Венсан Марсел напредна отляво, за да достави топката на Михайлов, който на опразнена врата реализира първото си попадение за сезона.

ГОЛ! Възстановеният паритет не продължи дълго. 7 минути след изравнителния гол (62') Джовани Маркес отново изведе отбора си напред. От границата на наказателното поле бразилецът стреля. Шутът му бе в обсега на Дебърлиев, който обаче се заблуди от рикошет и не съумя да се намеси по най-добрия начин.

Спокойствие в редиците на пловдивчани можеше да донесе Мартин Паскалев в 83-ата минута. Бранителят стреля опасно с глава, но Дебърлиев отрази.

Хебър можеше да накаже съперника си малко преди края на двубоя. В 87-ата минута Роберт Мазан получи страхотен пас в наказателното поле. Очи в очи с Хоркаш, на метри от вратата, той стреля твърде високо. 

Локомотив отново на два пъти можеше да реши мача. В 90-ата минута Дебърлиев направи страхотно спасяване при 1 на 1 с противников състезател. При последвалия корнер пък гостите нацелиха отново напречната греда. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички