В Пловдив бутат легендарна трибуна на "Лаута", докато работници мият седалки заради проверка


В Пловдив бутат легендарна трибуна на "Лаута", докато работници мият седалки заради проверка
Снимка: БГНЕС

2317 0

Един от българските грандове - Локомотив Пловдив, се очертава да е сред първите отбори в страната, които ще имат съвременен и модернизиран стадион. В тази насока работят от клуба и държавата, а общината също се включва, с каквото може. 

По този начин на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" ще бъдат построени четири нови трибуни, от които една вече е готова и единствено чака своите разрешителни, след които да бъде открита. Противоположната й е в процес на строеж, докато и Спортклуб вече търпи своето развитие. 

Най-голямата трибуна на съоръжението, която приемаше и най-верните запалянковци на "смърфовете", докато е затворена "Бесика", вече бива събаряна, тъй като проектът има за цел изграждане от нулата, като и в останалите случаи. При нея бе спазена идеята да се започне веднага след шампионатното домакинство на Лудогорец.  

Ако атмосферните условия са благоприятни, до края на годината трибуната ще е напълно съборена, след което ще започне изграждането и наново.

Паралелно с това продължава работата по другите две трибуни. На почти готовата "Бесика" работници мият седалките и парапетите за последната инспекция от държавните органи. Очаква се тя да приеме посетители още за първия мач на 2023 г., в който Локо е домакин на Ботев Враца. С бързи темпове върви изграждането и на южния сектор, информира "Тема Спорт".

Вижте към коя звезда от Локомотив Пловдив има сериозен интерес в Австрия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички