"Това осмисля една кариера": Янчев говори за ЦСКА 1948 преди Купата на България


"Това осмисля една кариера": Янчев говори за ЦСКА 1948 преди Купата на България
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2204 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори на пресконференция преди четвъртфиналния сблъсък за Купата на България. Той коментира предстоящия сблъсък с Арда, след което отново бе обсъдена темата за Ивайло Чочев и липсата му в националния.

На този етап от Купата няма слаби отбори. Арда е един много добър отбор, но най-важното е нашият тим как ще подходи. Поработихме доста добре в паузата и мисля, че сме готови да се справим със съперника. Имаме двама наказани, от които ще се лишим. Наистина е хубаво, когато имаш две победи срещу съперника, те дават самочувствие. Тези два мача са в историята, в сряда ни чака нов мач, който няма нищо общо с предните.

Мисля, че Ивайло Чочев има място в национални отбор. Той не е почивал, свършихме доста работа в тази пауза имаше и контрола, в която игра. От формата си не е загубил, може би, българският футбол загуби от липсата му. Лично за мен е един от най-добрите халфове на тази позиция" - започна той.

След това Янчев за пореден път подчерта, че крайната цел е да се постигне участие в европейските клубни турнири. Той не разграничи Купата на България и Първа лига, но определи евентуален триумф за Купата като "осмисляне на една кариера".

"Нашата крайна цел е да се класираме за евротурнирите. Максимално сериозно подхождаме и към двата турнира - единият е турнир, другото си първенство. В живота на футболистите и треньорите има малко моменти, когато можеш да отидеш на полуфинал, финал и да вдигнеш трофей. Това осмисля една кариера. Това е една стъпка, която да ни класира на полуфинал, а след това и на финал. Ние работим за такива мигове, в които може да ти се осмисли кариерата" - завърши Янчев.

Съвсем наскоро и голмайсторът на отбора и шампионата Ивайло Чочев говори за целите пред ЦСКА 1948, но и за своята кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички