Ивайло Чочев: Не бих променил нищо от моята кариера, нашата цел е да бъдем в евротурнирите


Ивайло Чочев: Не бих променил нищо от моята кариера, нашата цел е да бъдем в евротурнирите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1588 0

Голмайсторът на Първа лига през сезон 2022/23 - Ивайло Чочев, даде интервю за предаването "Домът на футбола", в което заяви, че не би променил нищо в своята кариера и е постигнал всичко с много труд и старание:

"Не бих променил нищо от моята кариера. Всичко, което изпитах и преживях ми донесе радост. Всеки има и лоши моменти. Не бих променил нито едно отиграване. Може би само тежката контузия, но това не зависеше от мен. Тежката травма ме извади дълго време от терените. Над две години. Но с помощта на близките ми хора успях да го превъзмогна. За мен е успех, че се върнах и показвам добро ниво. Постигнах всичко това с много работа, с много труд, старание на тренировки", обясни Чочев и допълни:

"Стремя се всяка седмица, всеки ден, всяка тренировка да излизам на стрелкови позиции и да имам завършващи удари. Искам да съм концентриран, защото треньорите в чужбина казват, че така както отиграеш ситуацията на тренировка, така ще го направиш и в мача. Заради това се опитвам на всяка тренировка да отигравам така, сякаш е по време на мач".

"Моята задача не е да вкарвам голове. Не съм се замислял колко гола мога да отбележа, защото не се изисква това от мен. Миналият сезон ми беше много резултатен с 13 гола, а сега имам 17. Надявам се, че ще продължа да вкарвам, но най-важното е отборът да побеждава, защото така бихме имали добър завършек на сезона и ще си изпълним целите", добави още лидерът на ЦСКА 1948.

"Нашата цел е да бъдем в евротурнирите. Това ще е добър завършек на кампанията. Няма значение дали ще е през Купата или през първенство, искам да дочакаме жребия за Европа. Щом сме стигнали до 1/4-финал - една от целите е да спечелим Купата. Трябва да елиминираме два съперника и сме на финал, но това важи и за другите отбори. С Арда ще се получи хубав мач, защото и двата отбора играем атакуващ футбол и се стремим да вкарваме доста голове. В Купата има един фактор домакинство. Ние за втори път трябва да играем гости. Надявам се да излезем краен победител и да се класираме на полуфинал в надпреварата", пожела си Ивайло Чочев, а за финал каза няколко думи за самото първенство:

"Българското първенство е доста трудно първенство. Залага се много на физиката и за доста технични футболисти е трудно да играят тук. Всяка година се вдига нивото. Може да е с малко, но се надявам това да продължи и да виждаме още отбори в европейските клубни турнири. В шестицата петте мача са дербита срещу равностойни отбори и не се знае кой ще бъде победител. Това са най-хубавите срещи, защото играеш срещу тежки противници. Всеки гони цел и класиране, но е трудно да влезеш в първите шест, защото разликата в точките е малка".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Цветомир Найденов с убийствена ирония към Младен Кръстаич, обясни "защо Чочев не играе"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички