Тотален разрив в отношенията! Емблематична фигура в родния футбол пусна жалба срещу Георги Иванов - Гонзо


Тотален разрив в отношенията! Емблематична фигура в родния футбол пусна жалба срещу Георги Иванов - Гонзо
Снимка: iStock

4095 0

Тотален разрив в отношенията между две от най-емблематичните фигури в родния футбол през последните две декади е налице през последните няколко месеца. Бившето легендарно крило на националния отбор на България Мартин Петров е изпратил сигнал в Комисията за защита от дискриминация срещу бившия си съотборник при „лъвовете“ Георги Иванов- Гонзо, съобщава „Блиц“.

Причината за жалбата е интервю на техническия директор на БФС, което той даде в началото на тази година. Тогава Гонзо изрази принципна позиция, според която в националните отбори трябва да играят само футболисти с българско самосъзнание, които са наясно с тежестта на фланелката.

Думите на Иванов бяха възприети в друг контекст и той стана обект на нападки от опозицията на настоящото ръководство на БФС. Иначе цялата футболна общественост подкрепи тезата на Иванов, твърди още изданието.

Бившият голмайстор на Левски  подчерта, че думите му не са дискриминационни и стои зад тях, но очевидно това не се е оказало достатъчно за бившия му съотборник в представителния отбор на България.

От „Блиц“ са се сдобили с факсимиле от жалбата, която Мартин Петров е пуснал до Комисията за защитa от дискриминацията, в която директно атакува Гонзо, представяйки сигнала си като принципна гражданска позиция.

„Не искам да се занимавам с дребни душици. Всеки сам може да си направи извода какво и защо се случва.”, отговори Иванов пред изданието на въпрос как приема действията на Мартин Петров

ВИЖТЕ ОЩЕ: По съвет на Гонзо: Младен Кръстаич вика футболист на Левски в националния отбор на България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички