Гонзо: По времето на комунизма с по-лоши условия имахме повече футболисти


Гонзо: По времето на комунизма с по-лоши условия имахме повече футболисти
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1644 0

Българският футболен съюз (БФС) бе участник в първия Информационен ден "Държавата в подкрепа на спорта - нови възможности". Събитието бе организирано от министъра на младежта и спорта Весела Лечева и министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, а лично президентът на Република България Румен Радев приветства присъстващите федерации и клубове.

От страна на БФС там бяха зам. изпълнителния директор Христо Запрянов, техническия директор Георги Иванов, мениджъра „Стратегическо управление“ Андрей Петров и маркетинг директора Пламен Петров, а сред участниците бе и президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

Именно Георги Иванов говори за някои проблеми в българския футбол след събитието. Той отбеляза, че в България сега има по-добри условия, отколкото в миналото, но резултатите са по-слаби.

"Смятам, че проблем в българския футбол са многото школи, които се създават. Превръща се в едно печалбарство. Всяка школа, която се създава, е да взима по-голям брой деца, които да плащат такси. Ние ще вземем мерки - ще направим така, че да има по 25 деца, за да може да се даде адекватна подготовка и обучение на тези футболисти. А в момента тази масовост, която са направили, те превръщат дори професионалните клубове в масови.

Най-важното нещо е да има желание. По времето на комунизма, когато аз съм израснал, имаше по-лоши условия, но създавахме повече футболисти. А сега има толкова много школи, условията са по-добри, а нямаме резултати. Първо, важно е желанието, а след това да имаме добри специалисти, които да обучават тези деца, защото и това е голям проблем за България - липсата на качествени треньори. Затова произвеждаме и такива футболисти" - заяви Гонзо.

Междувременно недоволството срещу арбитрите у нас продължава. Още един роден клуб скочи на съдийството и обвини пряко съперника, че влияе на съдията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички