Тодор Батков защити изключените клубове и ЦСКА, призова Бербатов и Михайлов "да седнат и да се разберат"


Тодор Батков защити изключените клубове и ЦСКА, призова Бербатов и Михайлов "да седнат и да се разберат"
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

4957 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков даде интервю пред "Денят започва" по БНТ, в което коментира какъв е изходът от създалата се заплетена ситуация в Българския футболен съюз

"Преди всичко проблемът е правен, президент на БФС е този, който е вписан в съответния регистър. В момента е валидно вписването след конгреса през 2018 година, президентът е Борислав Михайлов и избраните членове на Изпълкома, той е с мандат 4 години. Имаме извънреден конгрес през октомври, свикан от съда по искане на 1/3 от клубовете, конгресът е проведен демократично и прозрачно. За президент с минимално предимство е избран отново Михайлов с изпълком. Не са вписани, защото има обжалване", започна адвокат Батков, но след това уточни, че според него конгрес на 18 март Е ТРЯБВАЛО да има:

"Още от септември 2021 година БФС свиква редовен конгрес на 18 март, който се свиква на 4 години. Според мен, няма дори формално право да го отлагат, няма как да бъде обявено в регистъра. Според мен, трябваше да се проведе. Конгресът на Бербатов се опита да влезе в обувките на редовния конгрес, но впоследствие разбрах, че Бербатов е събрал подписка за нов конгрес с 1/3 от клубовете, който да съвпада с датата 18 март, но съдът още не се е произнесъл по него. Президентът е Михайлов. Изпълкомът е от 2018 година и ще е той до вписването в регистъра на нов. Кога ще се случи вписването на нов, не е ясно".

Тодор Батков коментира и вчерашното решение на БФС да изхвърли над 100 клуба от родния футбол и поясни, че не иска ЦСКА да бъде сред тях, тъй като "ако това се случи, ще блокират държавата":

"Ако бяха последователни в БФС, вчера трябваше да изключат отборите от елита, Втора лига. Какъв е този различен аршин? Аз не искам да ги изключат ЦСКА. Ако това се случи, ще блокират държавата. Това, което са решили БФС вчера е прекомерно".

"Не може за участие в някакъв форум, без значение на какво отиват хората, от кого е свикан, не може да изключваш клубове със 100-годишна история. Футболът е важна част от социалния живот. Не може така да зачертаваш, имат школи, имат служители, имат ветерани, фенове. Това е моралната страна", убеден е бившият силен човек в Левски, който назова и какво трябва да се случи между Димитър Бербатов и Борислав Михайлов:

"Универсалното решение е да седнат и да се разберат. Бербатов губи по всички линии. Напорът и напъните да продължава му влошава положението".

Вижте още: Левски ще последва примера на Лудогорец, Ботев Пловдив и ЦСКА 1948!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички