Бербатов с остра реакция след решенията на Изпълкома! Бербо отсече: Аз и моят екип ще...


Бербатов с остра реакция след решенията на Изпълкома! Бербо отсече: Аз и моят екип ще...
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6749 0

Димитър Бербатов излезе с коментар относно днешните решения на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз, както и писмото до централата от ФИФА и УЕФА.

„Напълно нормално е да взема отношение след днешните абсурди решения на Изпълнителния комитет на БФС. Докато съдът не се произнесе отностно законността на Конгреса от 18 март, БФС няма право да взима каквито и да било решения в тази връзка.

Налагането на наказания, без да се гарантира защита на обвинението е нарушения на Конституцията на България. Това си е направо сталинистки начин на управление. Налагането на различни санкции за едно и също провинение е явна дискриминация.

До този момент никой не е виждал решението на ИК на БФС за отмяна на Конгреса на 18 март. То не съществува и не е изпращано до клубовете. Поради това клубовете бяха длъжни да се явят на Конгрес на 18 март и то тези, които успяха в срок да издигнат делегати. Аз и моят екип ще защитим всички наказани клубове и лица с всички възможни законови средства. Ще подадем необходимите жалби, ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. Междувременно продължаваме всички съдебни дела срещу сегашното ръководство на Българския футболен съюз, които са в ход.

Колкото до писмото на ФИФА и УЕФА. Те не правят констатации и не взимат решения. Писмото им повтаря написаното от БФС, което не е заключение. Нормално е двете организации да са обезпокоени от кашата, която БФС забърка, като първо се опита да отмени, а после и да бламира провеждането на законен Конгрес на 18 март.

Неслучайно ФИФА и УЕФА искат становището на ММС. То ще е ключово за крайното решение на ФИФА и УЕФА. Това е ситуацията, от която никой не печели. Затова очаквам Министерството на спорта и министърът да вземат отношение. Всички искат честен Конгрес”, каза Бербатов.

Ето пък какво решиха на базата в "Бояна" днес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички