Страхотно шоу в полите на Витоша: Славия матира Царско село в зрелище със 7 гола (ГАЛЕРИЯ)


Страхотно шоу в полите на Витоша: Славия матира Царско село в зрелище със 7 гола (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1937 0

Царско село и Славия спретнаха истински голов спектакъл за зрителите в ранния съботен следобед и си отбелязаха общо 7 гола в мач от 15-ия кръг на родната Първа лига. Гостите в днешната среща успяха да спечелят с 5:2 след обрат и по този начин да се изравнят по точки с втория във временното класиране - ЦСКА. "Царете" пък продължават да са закотвени на дъното с едва 10 пункта след 15 изиграни двубоя и голова разлика 10:22.

Общо 22 бяха головите положения днес - 10 пред "бялата" и 11 пред "червената" врата. Пет от седемте точни удара на Славия влязоха в мрежата, докато Царско село се отчете с 33.3% успеваемост (2 от 6). Вратарят им Янко Георгиев не направи най-добрия си мач, докато Светослав Вуцов отново бе на висота и завърши с 4 решителни спасявания!

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Още в 9-ата минута Лъчезар Балтанов откри резултата за тима на Любослав Пенев, засичайки с глава центриране от ъглов удар. Веднага след като пуснаха център, играчите на Славия организираха добра атака, при която Тони Тасев се озова на стрелкова позиция и след лоша намеса на Янко Георгиев, топката влетя в мрежата му за 1:1.

Двадесет минути след началото обратът бе осъществен чрез Емил Станоев, който с прехвърлящ удар успя да матира вратаря на Царско село за втори път. На терена продължи да бъде "горещо", но следващото попадение дойде чак в 58-ата минута - негов автор бе националът Радослав Кирилов, който покачи на 3:1 с изстрел по земя.

В 74-ата минута Царско село показа, че има сили да се върне в мача, след като Мартин Кавдански намали на 2:3 при едно разбъркване в наказателното поле след корнер. Надеждите им обаче бързо бяха попарени, тъй като 120 секунди по-късно Питър Макрилос вкара шестия гол в срещата, възползвайки се от нова грешка на Янко Георгиев.

Четири минути преди края на редовното време, Тони Тасев бе фаулиран и главният съдия Георги Кабаков посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби именно потърпевшият от нарушението Тасев и оформи крайния резултат Царско село 2:5 Славия!

*В следващия кръг тимът на Любослав Пенев пътува до Враца за гостуване на Ботев (26.11.), а този на Златомир Загорчич ще посрещне у дома си Ботев Пловдив (26.11.)!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички