Ранглиста на ФИФА: България с едно място надолу, сериозни размествания сред първите 10 отбора


Ранглиста на ФИФА: България с едно място надолу, сериозни размествания сред първите 10 отбора
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4507 0

Международната футболна федерация (ФИФА) публикува обновената ранглиста на националните отбори, след като бе изиграна поредната порция срещи от световните квалификации за Мондиала в Катар през 2022 година.

Националният отбор на България изигра един приятелски мач с Украйна (1:1) по време на паузата в клубния футбол и загуби от Швейцария с 0:4 последната си среща от груповата фаза.

"Лъвовете" завършиха на четвърто място в "Група С" с актив от 8 точки и голова разлика 6:14. Зад нас остана само тимът на Литва. "Кръстоносците" спечелиха директна квота за Катар 2022, а Италия ще играе бараж в началото на следващата година. 

Лошата форма на възпитаниците на Ясен Петров оказа влияние и България падна с едно място в класацията на ФИФА, заемайки 71-а позиция със сбор от 1345 точки.

*Северна Македония е №67, Албания №66, Гърция №55, Румъния №44, Турция №37, а сърбите, които "взеха скалпа на Португалия", вече са 23-ти в света!

Сериозни размествания има и в ТОП 10 - Белгия, Бразилия и Франция остават на първите три места, но Англия и Аржентина се изкачват с по една позиция и вече са съответно №4 и №5. Лео Меси и компания за първи път са в Топ 5 на света от 2018 година насам!

Европейският шампион Италия също е в лоша форма и това даде ефект - срив от две места и вече са №6. На седмо и осмо място са Испания и Португалия (без промяна), но сред първите десет национални отбора влизат Дания и Нидерландия...

*Интересно е да се отбележи, че Германия е №11 в света, а САЩ - №12. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички