Столична община с обяснение защо отказа на АЕЖ записите от кървавия протест срещу БФС


Столична община с обяснение защо отказа на АЕЖ записите от кървавия протест срещу БФС
Снимка: Alexander Karamfilov/Lap.bg

766 0

Както по-рано стана ясно, от Столична община отказаха да предоставят на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) записите от камерите от вечерта на протестите срещу БФС. Те прераснаха в безредици в центъра на София, като имаше много оплаквания за полицейско насилие, включително и от журналисти. 

Защо Столична община отказва да предостави кадрите?

Мотивите са, че в записите има голям брой лица, включително деца, които нямат връзка със събитията. АЕЖ има данни за 9 журналисти, които са пострадали на протестите или правата им са били нарушени. Записите на Столична община са нужни, за да стане ясно какво точно се е случило.

След отказа на Столична община да им предостави записите от камерите, от Асоциацията на европейските журналисти са поискали само да ги видят. Все още се очаква обаче отговор на това искане. "Когато видим кадрите, ще изискаме от Столична община точните диапазони, между които се вижда полицейско насилие и ще можем да публикуваме тези кадри, за да гарантираме, че чрез публичност институциите ще се задействат", каза Иван Радев от Управителния съвет на асоциацията пред bTV. Сред пострадалите журналисти има и двама от Sportlive.bg, които бяха на място, за да отразяват протеста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички