Само в SportLive! Сашо Станков: Кандидатурата на Крушарски за президент на БФС е несериозна! Политиката е жестоко набъркана в централата


Само в SportLive! Сашо Станков: Кандидатурата на Крушарски за президент на БФС е несериозна! Политиката е жестоко набъркана в централата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2427 0

Бившият селекционер на младежкия национален отбор на БългарияАлександър Станков, коментира пред SportLive.bg ситуацията около БФС след оставката на Борислав Михайлов. Той сподели доста любопитно мнение, като не спести и опасенията си относно евентуалния избор на нов шеф на родния футбол.

Ето какво обяви Станков пред медията ни: 

- Г-н Станков, как ще коментирате ситуацията около БФС след депозираната оставка на Борислав Михайлов?

- За БФС е ясно само едно, че още нищо не ясно. Тепърва очаквам още разни фокуси.

- Нещо по конкретно?

- Докато не видя, че се е измело цялото ръководството, не мога да бъде сигурен в нищо. Казват, че има една стара приказка за това кога може да се убедиш, че е един германец е мъртъв: „Когато му видиш главата на два метра от него“.

Така че когато видя главата на змея на два метра от него, тогава ще се убедя, че е мъртъв. Казвам Ви го красноречиво.

- Афишираха се няколко души, които са готови да се кандидатират за президент на БФС, като мисля, че познавате добре голяма част от тях. Какво е мнението Ви за Димитър Бербатов, Христо Крушарски, Георги Градев, който също намекна, че е възможно да се кандидатира, а се очакват  и други?

- За Христо Крушарски искам да подчертая, че е несериозно въобще да се коментира. Според мен няма да е само един кандидат в лицето на Димитър Бербатов. При всички положения ще има и други.

Определено обаче усилията, които вложиха през всичките тези 2 години Димитър Бербатов и екипът му, им дават известни предимства.

По-интересното обаче е дали изборът на президент ще е съвсем нормален избор на Конгрес– на членовете на футболния съюз или ще е политическа кандидатура отново.

- Вие също ли намеквате за евентуална кандидатура на бившия спортен министър г-н Красен Кралев или имате предвид друг?

- Говоря принципно. От години е така.

- Повече към политическа кандидатура ли клони според Вас?

- Много е трудно да се бориш със системата.

- Петър Величков намекна, че ако не се осъществи ротацията на правителството и се стигне до служебен кабинет, възможно е изобщо да няма промяна в ръководството на БФС. Набърква се политиката, но …

- Винаги е била набъркана политика. Тя е набъркана жестоко и във футболния съюз. Нищо не може да ме учуди, за съжаление!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кръвно свързан с ЦСКА коментира пороците на Хайнц и изригването на Венцеслав Стефанов за съдията „чорбар“: Игрите му са лесно предвидими

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички